Cantona-etterlikningen kåret til sesongens beste mål – Fernandes kopierte Van Persie-bragd

Bruno Fernandes’ vidunderscoring mot Everton er kåret til sesongens beste United-mål.

På dagen der Eric Cantona innlemmes i Premier Leagues «Hall of fame» og Bruno Fernandes kåres til årets United-spiller, er det passende at sistnevntes Cantona-etterliknende scoring mot Everton også kåres til sesongens beste United-mål.

Nettkjenningen har nemlig fått flest supporterstemmer i klubbens egne kåring, noe som betyr at Uniteds portugisiske midtbanevirtuos plukker med seg tirsdagens andre pris.

Den aktuelle scoringen kom i hjemmekampen mot Everton i februar, da Fernandes gjorde 2-0-målet på Old Trafford.

«Magnifico»-en fra Portugal mottok ballen fra Aaron Wan-Bissaka på høyresiden, uten at de blåkledde gjestene gikk i press av den grunn. Dermed bestemte Fernandes seg like så godt for å løfte ballen over Robin Olsen, til tross for både skrått hold og lang distanse.

Flere har bitt seg merke i likheten med Cantonas ikoniske chip fra møtet med Sunderland i 1996.

Årets møte med Everton endte dessverre med 3-3 og uavgjort, selv om United ledet 2-0 til pause og 3-2 med sekunder igjen av kampen.

Dette er for øvrig første gang siden 2013 at en spiller vinner både kåringen av årets spiller og årets mål i samme sesong. Den gang var det Robin van Persie som gjorde det samme.

ÅRETS MÅL I 2013: Robin van Persies drømmetreff mot Aston Villa ble kåret til 2012/13-sesongens beste United-scoring.

Fernandes kan også skryte av å ha scoret Uniteds nest beste mål denne sesongen, nemlig 2-1-målet borte mot Newcastle, som ender på andreplass i kåringen.

Portugiseren må riktignok dele æren med Harry Maguire, Donny van de Beek, Juan Mata og Marcus Rashford, etter lagspillet som virket blåkopiert ut av læreboka.

Paul Pogbas to susere mot henholdsvis Fulham og West Ham, samt Edinson Cavanis stupheading borte mot Tottenham, utgjør resten av de fem øverste scoringene i kåringen.