– Det var respektløst av meg mot Maguire

Paul Merson legger seg flat etter hudflettingen av Harry Maguire.

Rett skal være rett: Hva Paul Merson sier i Sky Sports-studioet har vi egentlig for lengst sluttet å bry oss om på united.no. Som regel kan uttalelsene karakteriseres som ren tabloid, underholdning og lite ekstra innsikt.

Slik var det også lørdag.

Da gikk han hardt ut mot Uniteds kjøp av Harry Maguire, latterliggjorde prislappen, la til at man måtte huske at for England så spilte han i en treer bak – og det gjør man bare når forsvarsspillerne ikke er gode nok til bare å være to – og avsluttet med å sammenlikne han litt med Roger Johnson – som var en spiller som ifølge Merson var god for et lag da han kunne klarere på 16-meteren, men slet da han gikk til en større klubb hvor jobben måtte gjøres lenger opp i banen.

Men så har saken tatt en interessant vending.

Merson legger seg langflat.

Han ble vitne til Maguires sterke prestasjon mot Chelsea, og nå beklager han.

– Han har en tilstedeværelse og han er kommanderende. Jeg synes at han gjorde det veldig bra.

– Jeg var veldig kritisk til ham lørdag. Jeg innrømmer det. Jeg forsøkte derfor å få tak i ham mandag og jeg vil snakke med ham tirsdag siden han tekstet meg tilbake etter at jeg hadde forsøkt å få kontakt med ham.

LA SEG FLAT: Paul Merson.

– Husk at jeg vokste opp i en tidsperiode hvor det handlet om at stopperne skulle klarere unna ballen, som Tony Adams eller John Terry, men jeg ga ham ikke kreditt for hvor god han er. Det var litt respektløst av meg. Han har tross alt spilt i en VM-semifinale og er fast på landslaget.

– Det jeg sa hørte ikke noe sted hjemme, og jeg skal være den første til å innrømme det.

– Han var solid, komfortabel med ball, men han må også forsvare seg etter hvert. Hvis Chelsea hadde vært mer kliniske eller hatt bedre spillere lengst frem i banen så ville de scoret, sier Merson.

Les også: Jonny Evans: – Han er som skapt for United