Det første intervjuet: – Forsøkte å signere Sancho da han var 17 år

I sitt første intervju med klubben forteller Ralf Rangnick at han forsøkte å signere Jadon Sancho da han var 17 år gammel. Nå kan han endelig utvikle den talentfulle vingen.

Kort tid etter den første pressekonferansen, publiserte Manchester United et intervju med klubbens nye manager.

– Hvordan føles det å være United-manager?

– Det er en stor utfordring. Å komme fra Red Bull til «The Red Devils»… Fargene er de samme, så det føles som at jeg er på rett sted til rett tid.

– Hva betyr Manchester United for deg?

– De har vunnet så mange titler og produsert så mange klassespillere. I går kveld gikk jeg gjennom listen over de mest berømte United-spillerne. Du kan sette opp tre-fire lag med de spillerne.

– Old Trafford er vel ikke et dårlig sted å kunne kalle et hjem?

– Jeg var her for ti år siden med Schalke i semifinalen i Champions League. Jeg tror jeg har vært på tribunen to-tre ganger da jeg var i Salzburg og Leipzig også. Det har alltid vært en form for kontakt mellom meg og Manchester United.

– Sir Alex inviterte meg inn på kontoret sitt etter kampen mot Schalke. Han nøt nok det glasset med vin mer enn det jeg gjorde, for vi hadde ingen sjanse i kampen. Vi manglet fire-fem nøkkelspillere, men ingen hadde forventet at vi skulle ta oss til semifinalen.

– Jeg møtte ham igjen på et event i 2015, og jeg ser fram til å møte ham igjen.

– Gleder du deg til å jobbe med disse United-spillerne?

– Det er mange store talenter her. Jadon Sancho kjenner jeg fra Bundesligaen. Jeg møtte ham faktisk da han var 17 år i London. Jeg forsøkte å overbevise ham om å komme til Leipzig, men noen måneder senere bestemte han seg for å gå til Dortmund.

– Mason Greenwood og Marcus Rashford, det er så mange talenter i laget.

– I tillegg gleder jeg meg til å jobbe med de rutinerte klassespillerne.

– Hvordan beskriver du din filosofi?

– I fotball handler alt om kontroll. Du må ha kontroll på kampen hvis du skal vinne. Det viktigste de neste ukene blir å sørge for at vi har kontroll i kampene.

– Hva gjør vi når vi har ballen, og hva gjør vi når motstanderen har ballen? Det blir det viktig å utvikle i tiden framover.

Rangnick sa samtidig at han ikke får mye tid med spillerne på treningsfeltet de første ukene, og at bruk av video derfor blir et viktig verktøy i begynnelsen.

– Først handler det om å vinne kamper. Deretter kan vi utvikle laget i riktig retning.

Manchester United Training and Press Conference
MØTTE MEDIENE: Ralf Rangnick fotografert på fredagens pressekonferanse.

– Hva er din største bragd?

– Det som skjedde i Red Bull de på ni år var unikt, men det er vanskelig for meg å trekke fram én ting på de 20-25 årene jeg har vært trener.

– Du har inspirert mange trenere, men hvem har inspirert deg?

– Først og fremst en venn av meg, Helmut Groß. Han var en amatørtrener som jobbet som ingeniør og bygget broer. Han var den første treneren i Tyskland som spilte med firebackslinje og sonemarkering. Jeg møtte ham da jeg var 23-24 år, og siden jobbet vi sammen i Red Bull og Hoffenheim.

– Jeg var inspirert av Arrigo Sacchi som var i Milan på 80-tallet. De dominerte ikke bare, men skapte også en bærekraftig fotball jeg likte veldig godt.

Den tredje Rangnick trekker fram er Valeriy Lobanovskyi, en historie vi har skrevet om tidligere.

RB Salzburg v RB Leipzig - UEFA Europa League - Group B
SUKSESS I RED BULL: Ralf Rangnick har vært både trener og sportsdirektør for Leipzig.

– Hva tenker du om klubbens langsiktige planer?

– Jeg tenker ikke så langt fram akkurat nå. Det viktigste nå er å bli kjent med spillerne før søndagens kamp mot Crystal Palace. Forhåpentligvis vinne kamper og utvikle laget. Jeg ser ikke for langt framover. Vi har så mange kamper de neste ukene.

– Hva er ditt budskap til United-fansen?

– Jeg tror alle forventer at vi skal vinne og spille god fotball. Det er målet de neste månedene. At fansen kan se hvordan vi ønsker å spille.