– Det er ikke noe å diskutere

Hat trick-helt Bruno Fernandes roser servitør Paul Pogba etter lørdagens storseier mot Leeds, men portugiseren mener likevel at Pogba kan gjøre det enda bedre.

United åpnet sesongen på best tenkelig vis, da de ga Leeds rundjuling i 5-1-seieren på et fullsatt Old Trafford lørdag ettermiddag.

Blant de mest sentrale skikkelsene i storseieren var franske Paul Pogba. Midtbanespilleren serverte flust av fine pasninger, den ene lekrere enn den andre, og ga seg ikke før han hadde notert seg for fire målgivende pasninger.

Det fikk blant annet Mason Greenwood nyte godt av. 19-åringen ble servert av Pogba før den viktige 2-1-scoringen i begynnelsen av andre omgang.

– Det er ikke så mye å si egentlig, fire målgivende pasninger forteller deg alt. Han var fantastisk, sier Greenwood til MUTV etter kampen.

– Kan få til fem eller seks assists på en kamp

Pogba har vært et hett samtaleemne gjennom sommeren. Midtbanemaestroen leverte gode prestasjoner for Frankrike under EM, noe mange klødde seg i hodet over, ettersom de mener han ikke leverer på samme nivå i United.

I senere tid har det også dukket opp heftige spekulasjoner om hvor fremtiden til franskmannen ligger, ettersom han er på utgående kontrakt denne sesongen.

Bruno Fernandes, som ekspederte to av Pogbas pasninger i mål, mener man nå må slutte å snakke ned lagkameratenes evner.

– Folk snakker ofte om kvaliteten til Paul, men det er ikke noe å diskutere. Vi vet hva han kan gjøre og det viste han i dag. Han er veldig viktig for oss og han kommer til å fortsette å være viktig, fordi vi vet at vi kan forvente oss slike kamper fra Paul.

Manchester United v Leeds United - Premier League
GIFTIG TRIO: De tre spillerne på bildet sto for åtte målpoeng lørdag.

Rosende ord til tross, Fernandes mener at midtbanekollegaen fortsatt har forbedringspotensiale.

– Jeg håper han kan bli bedre og bedre, også bedre enn i dag, fordi han kan gjøre det enda bedre. Han la fire målgivende pasninger, men jeg er ganske sikker på at han kan få til fem eller seks på én og samme kamp. Han er slik en kvalitetsspiller, smiler Fernandes.

– Han kommer nok ikke til å assistere i hver kamp, men det er ikke poenget. Det er å prestere, å hjelpe laget til å bli bedre og jeg er ganske sikker på at Paul er her for å gjøre det.

Fernandes’ målscorerkollega Greenwood understreker også at det ikke bare var Pogba som leverte varene lørdag.

Unggutten mener hele laget skal ha ros.

– Helt fra forsvarslinjen og David i mål, alle var fantastiske.

– Vi fortjente dette

Fernandes ble Uniteds mestscorende spiller foregående sesong, med sine 28 scoringer og ett av spørsmålene før sesongen har gått ut på om han kan klare å gjenskape den bragden.

Med hat trick i sin første kamp, er han på god vei mot å gjøre nettopp det, selv om han også stiller enda høyere krav til seg selv.

– Jeg kunne nok ha gjort det enda bedre. Det kan man alltid. Men jeg er virkelig glad. Jeg er glad for at prestasjonen til laget var veldig bra, for at resultatet var topp og det å ha fansen tilbake var enda bedre.

BFer ja
FORTSATT MÅLKÅT: Om det skulle være noen tvil, kan Bruno Fernandes fortsatt score mål.

Fernandes er ikke en som hviler på laurbærene, noe han også gir uttrykk for etter lørdagens kamp. Han ønsker å bli bedre og levere enda flere målinvolveringer.

– Målet mitt hver sesong er å være bedre enn den foregående. For hvert mål, hver målgivende pasning og hver prestasjon jeg gjør, har jeg lyst til å gjøre det bedre. Jeg starter med tre mål, men det er fortsatt mye igjen å gjøre.

Om Pogba og Fernandes kåres til banens beste spillere på united.nos børs etter kampen, skal i alle fall lagets 12. mann også ha ros for sin prestasjon lørdag. De oppmøtte United-fansene sørget for liv og spetakkel og bar laget frem gjennom kampen.

Fernandes synes det derfor var ekstra fint å vinne på så overbevisende vis som United gjorde lørdag.

– Vi fortjente dette og fansen fortjente dette på sin første mulighet til å dra tilbake på to tøffe år.