– Det er en perfekt kombinasjon, bare gi ham tid

Robin van Persie mener Ole Gunnar Solskjær har alt som skal til for å ta United tilbake til toppen.

Robin van Persie skjøt Manchester United til klubbens foreløpig siste ligatittel i 2013.

Det var også Sir Alex Fergusons siste sesong som United-manager etter 26 år i sjefsstolen på Old Trafford.

– Stadige endringer er ikke løsningen

I de seks årene som har fulgt siden Ferguson ga seg, har United hentet fire ulike managere på fast basis.

Les også: Dette må du vite om overgangsvinduet 

Men verken David Moyes, Louis van Gaal eller José Mourinho har vært i nærheten av å vinne ligagullet.

Nå mener nederlenderen at United må ha tålmodighet. 

UFORGLEMMELIG SCORING: Robin van Persie scoret alle målene da United slo Aston Villa 3-0 på vårparten i 2013 og sikret ligagullet. Her sender nederlenderen United opp i en 2-0-ledelse ved å hamre ballen i nettmaskene på en fantastisk volley.

I et intervju med BBC sier Van Persie, som nylig la opp, at Ole Gunnar Solskjærs United-bakgrunn gjør spesielt god egnet til jobben som United-manager.

– Det er en perfekt kombinasjon, men han trenger tid. De har vært gjennom en svak periode, men i gamle dager var det vanlig at en manager fikk tid. I dag risikerer du å få sparken om du taper seks kamper. Er det løsningen?, spør Van Persie og mer enn antyder at svaret er nei. 

Kommentar: Sviktende inntekter er et språk Glazers vil forstå

– Han trenger tid, spesielt ettersom han er en klubbmann. Han har en treårskontrakt og alle bør se det helhetlige bildet. Fremtoningen hans, måten han representerer klubben på, positiviteten hans og det faktum at han ønsker å oppnå store ting er den eneste riktige veien videre for United, sier nederlenderen.

– Viktig del av historien

Van Persie trekker særlig frem Solskjærs lange og rikholdige historie som spiller for United.

– Han er en klubbmann, en som spilte der i over ti sesonger, som var med på å vinne Champions League, det var faktisk hans mål som vant Champions League for United. Derfor er en stor del av historien til United. Ferguson var Manchester United og Solskjær er Manchester United også, påpeker Van Persie.

TILBAKE PÅ CAMP NOU: Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson opplevde sine største øyeblikk på Camp Nou i 1999. 20 år etter at United vant «The Treble» maner Robin van Persie til tålmodighet og sier Solskjær er rett mann for United.

Robin van Persie scoret 58 mål for United på sine 105 kamper for klubben, derav 16 som innbytter.

Etter en strålende debutsesong i United-drakten, som ble kronet med ligagull i 2012/13, gikk det langt tyngre under David Moyes og Louis van Gaal.

I 2015 ble Van Persie solgt til Fenerbahçe før han i januar 2018 vendte tilbake til Feyenoord der han avsluttet karrieren.