– Vi ønsker disse kampene mot de største klubbene

Ole Gunnar Solskjær var også fornøyd med å avslutte mot Barcelona på bortebane.

Det kunne helt klart blitt enklere.

Det er ikke sikkert det kunne blitt så veldig mye vanskeligere.

Onsdag 10 april: Manchester United – Barcelona.
Tirsdag 16. april: Barcelona – Manchester United.

Se hele trekningen her.

Men i den grad man har sett hva Ole Gunnar Solskjær har sagt offentlig så langt som United-manager så er nok ingen overrasket over det han sier om trekningen.

Han var nemlig nok en gang opptatt av å være positiv.

– Vi ønsker disse kampene mot de største klubbene og de beste lagene.

– Vi møtte dem i finalen i 2009 og 2011, og i semifinalen i 2008 da Scholesy scoret. Det er disse kampene fansen og klubben trenger. Vi gleder oss.

– Jeg er nok annerledes fra 99 prosent av andre managere siden jeg også foretrekker å avslutte på bortebane, som vi gjorde mot PSG.

– Hvis du får et ok resultat hjemme så vet vi nemlig at vi kan reise ut og skape trøbbel for alle – akkurat som vi gjorde det i Paris, sier han.

– Den største opplevelsen i livet mitt

Trekningen betyr at United returnerer til Nou Camp 20 år etter at Bayern München ble slått samme sted i Champions League-finalen.

– Jeg har fått en masse tekstmeldinger fra venner som sier at dette kommer til å bli vårt år, siden det er 20 år siden, og så ble det en retur til Nou Camp også.

– Finalen i 1999 var den største opplevelsen jeg har hatt i karrieren. Det var en utrolig kveld på en fantastisk arena. Vi hadde jo vært der i gruppespillet også, da vi spilte 3-3 hjemme og borte. Det blir en bra kamp.

Kjenner du noen av Barcelona-spillerne?

– Ja, Gerard (Pique). Jeg spilte sammen med ham i reservelagsfinalen mot Tottenham i 2006. Kieran McKeanna var høyreback for Tottenham, og det var vel faktisk jeg og Gerard som scoret da vi vant den kampen. (…) Det blir bra å treffe ham igjen.

SER DU DEM?: United stall fra 2006/07 – med Pique og Solskjær…

Hvor lett er det å holde fokus med så mange store kamper fremover?

– Disse kampene ligger alltid i bakhodet, men fokuset er egentlig bare den neste kampen. Wolverhampton nå først er en massiv kamp for oss og dem. Man kan ikke glemme det som skjer her og nå.

Les også: Barcelona – tre strake kvartfinaletap