Barcelona – tre strake kvartfinaletap

Kanskje sjansene til seier i Champions League-kvartfinalen er større enn en del tror.

United møter Barcelona i Champions League-kvartfinalen, den første kvartfinalen United spiller i siden David Moyes ledet laget i 2014.

Se hele trekningen her.

Sånn sett har Barcelona atskillig bedre meritter enn United i nyere tid, men selv ikke for den spanske giganten har dette gått feilfritt de siste årene.

Tre sesonger på rad har nemlig Lionel Messi og lagkameratene forsvunnet ut i kvartfinalene.

La oss håpe det blir fjerde gang på rad i april.

Forrige sesong slo de Roma 4-1 hjemme i første kamp, bare for å tryne med 3-0-tap og exit på bortemålsregelen etter returen.

TAP MOT ROMA: Slik så Messi, Pique og Rakitic ut da.

I 2016/17-sesongen røk de 3-0 borte mot Juventus i første kamp, og klarte ikke mer enn 0-0 i returen hjemme.

I 2015/16 slo de Atletico Madrid 2-1 hjemme i første kamp, bare for å rykte 2-0 i returen.

Forrige gang Barcelona gikk helt til topps i turneringen var våren 2015, da da slo Paul Pogbas Juventus i finalen.

Klar serieleder

Barcelona har vært fantastiske denne sesongen, og leder La Liga med sju poeng til Atletico Madrid og 12 ned til Real Madrid. De slo ut Lyon i kvartfinalen, med 5-1 sammenlag, men fikk bare 0-0 borte.

I gruppespillet vant de gruppa med Tottenham, Inter og PSV Eindhoven, men det er verdt å merke seg at de «kun» klarte 1-1 borte mot Inter, før det også ble poengtap mot Tottenham i siste kamp med svekket lag.

De har imidlertid levert i de interne toppkampene mot Real Madrid denne sesongen. Tre seirer og én uavgjort er det blitt til nå, og i bortekampen mot Atletico Madrid før jul ble det 1-1.

Nøkkelspilleren er uten tvil Lionel Messi, som skapte trøbbel for oss tilbake i 2009 og 2011-finalen også. Han har scoret 26 ligamål denne sesongen, og Luis Suarez er nummer to på toppscorerlista i La Liga, med 17 seriemål.

Ellers er det jo Gerard Pique, Samuel Umtiti, Sergio Busquets, Philippe Coutinho, Ivan Rakitic, Jordi Alba og flere andre stjerner.

Keeper Marc-Andre Ter Stegen må også nevnes. Få nevner ham som en av verdens beste keepere, men på sine beste dager er han også en av dem som er så godt som umulig å passere.

United møter Barcelona hjemme først, i midtuka rundt 9/10. april, med returkamp i Spania uka etter.

Vi diskuterte kvartfinaletrekningen live: