Derfor ser Solskjær fram til å støte på problemer

Ole Gunnar Solskjær lar seg ikke rive med av drømmestarten mot Chelsea. Den norske United-manageren gleder seg til utfordringene som venter.

I sommer snakket Solskjær om at laget er nødt til å vise robusthet denne sesongen, både fysisk og og mentalt.

På sin pressekonferanse fredag morgen kunne 46-åringen fortelle om godt humør i United-garderoben etter 4-0-seieren mot Chelsea, men sa samtidig at han gleder seg til å se hva spillerne hans er laget av når hverdagen kommer.

– Jeg ser fram til vi støter på det første hinderet som gir oss problemer, svarte Solskjær på spørsmål om hvordan mentaliteten og energien i laget har endret seg fra slutten av forrige sesong.

– Vi har et ungt lag som vil gi oss energi. Mot slutten av forrige sesong var vi mentalt slitne, men nå er vi «freshe». 

– Vi må vise at vi er robuste og kan slå tilbake når vi får problemer. Det blir helt sikkert tøft på mandag, for Wolverhampton kan gi oss en skikkelig utfordring. Alle kan spille bra mot slutten av kampen når du leder 3-0, men du trenger ledere når det går imot.

LES OGSÅ: Solskjær slår tilbake mot Sánchez-rykter

DRØMMESTART: Ole Gunnar Solskjær vant sesongens første kamp 4-0 mot Chelsea. Her med fansen før avspark.

– En stor forandring

Nordmannen vet hvilken utfordring det innebærer å få med seg tre poeng fra Molineux. Forrige sesong endte besøkene i både Premier League og FA-cupen med 1-2-tap.

– Jeg er positiv før alle kamper og går til dem med en tanke om at vi kan vinne. Men de to siste besøkene var tøffe. Wolverhampton er et tøft lag å bryte ned. De forsvarer seg dypt og gir deg ikke mye rom. De kan kontre og er farlige på dødballer. Vi har kikket på de kampene og sett om vi kan gjøre noe annerledes.

– Men formen vår, innstillingen vår og humøret vårt gjør at vi går til kampen med stor selvtillit.

– Vi er inne i en viktig periode. På en måte er det fortsatt oppkjøring, for vi kan fortsatt trene hardt inn mot landslagspausen. Stemningen er godt, og det er stor konkurranse i laget. Det var spillere som ikke var involvert sist, og de ønsker å bevise for trenerne og meg at de bør være med neste gang.

Tallene fra serieåpningen mot Chelsea viste at det bare var Tottenham av lagene i topp seks som løp mer enn Manchester United.

– Det er en stor forandring. Chelsea løp mer enn oss i april, men nå var det vi som løp mest. Det handler ikke bare om «fitness», men det er viktig, og vi har et ungt lag som har kvalitet, sa Solskjær.

LES OGSÅ: Her er tredjedrakten!

0 AV 3: United møtte Wolverhampton tre ganger forrige sesong og tapte begge bortekampene. På Old Trafford endte det 1-1.

Solskjærs luksusproblem

Til MUTV sier Solskjær at det ikke har dukket opp noen nye skader i løpet av uka. Det betyr at Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah er de eneste som er uaktuelle mot Wolverhampton.

– Jeg har et luksusproblem fordi det er så mange gode spillere jeg ønsker å bruke, sa Solskjær på pressekonferansen og listet opp Marcos Rojo, Chris Smalling, Phil Jones, Diogo Dalot, Fred og Alexis Sánchez av spillerne som ikke var med i 18-mannstroppen mot Chelsea.

MØTES IGJEN: – Det føles nesten som å komme hjem, spøkte Solskjær om Wolverhamptons hjemmebane. Her sammen med Nuno Espirito Santo forrige sesong.

Wolverhampton har allerede spilt fem kamper denne sesongen. I Europa League-kvalifiseringen er Torino siste hinder før gruppespillet etter at laget scoret 14 mål mot nordirske Crusaders og armenske Pyunik. Serieåpningen mot Leicester endte derimot 0-0.

Nuno Espirito Santo har forsterket laget med blant andre Patrick Cutrone og to unge portugisere i sommer.

I fjor tapte United sesongens første bortekamp mot Brighton under José Mourinho. Forrige gang laget gikk på tap i første bortekamp to sesonger på rad var i 1982.