Derfor får du neppe se Greenwood på landslaget i høst

Englands landslagssjef Gareth Southgate og United-manager Ole Gunnar Solskjær skal i fellesskap ha lagt en plan for hvordan landslagskarrieren til Mason Greenwood skal styres.

Mason Greenwood har startet den nye sesongen svært oppløftende for United med tre scoringer på tre kamper, og ble matchvinner i den viktige bortekampen mot Wolverhampton da United vant 1-0 sist United var i aksjon i Premier League.

De fleste hadde regnet med at Greenwood ville bli tatt ut i den engelske landslagstroppen til kampene mot Ungarn, Andorra og Polen, særlig fordi det ville bli mange bytter på lagene Southgate mønstret med et tettpakket program. 

malwolves
JUBEL: Mason Greenwood scoret kampens eneste mål mot Wolverhampton og gratuleres av Bruno Fernandes, Edinson Cavani, nykommer Raphaël Varane og Fred.

Greenwood ble imidlertid ikke en del av landslagstroppen, og Daily Mail skriver at United-angriperen trolig ikke blir det senere i høst heller når England møter Ungarn og Andorra på nytt.

Avisen skriver at begrunnelsen stammer fra et møte mellom Gareth Southgate og Ole Gunnar Solskjær sist måned der de to skal ha blitt enige om å matche Greenwood forsiktig og følge utviklingen hans svært nøye før det tas en avgjørelse om å slippe ham til for England.

– Greenwood er en spiller vi virkelig liker og han har alle muligheter til å nå toppen som landslagsspiller for England. Vi er alle bevisste på at vi gir han muligheten til å utvikle seg videre på riktig tidspunkt. Denne gangen bestemte vi at det var riktig for ham å bli hos klubben og det er en gjensidig enighet mellom oss, Mason, klubben og familien hans, forklarte Southgate ved forrige landslagsuttak.  

Iceland v England - UEFA Nations League
SLAPP TIL MOT ISLAND: Mason Greenwoods eneste seniorlandskamp for England kom i Nations League-oppgjøret mot Island i september 2020.

Greenwoods eneste landskamp kom borte mot Island i 2020, en samling som huskes best for at den unge United-spissen og Manchester Citys Phil Foden inviterte kvinnelige gjester opp på hotellrommet.