Preview: Vepsene fra Watford flyr høyt om dagen, men United-fansen har all grunn til å være optimistiske før lørdagens kamp.

Watford v Manchester United

Stadion: Vicarage Road
Avspark: Kl. 18.30 (skandinavisk tid), lørdag 15. september.
Dommer: Mike Dean
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), Viasat Fotboll (Sverige), 6’eren (Danmark).

Seieren mot Burnley kom som manna fra himmelen for United-fansen som i sin tur viste seg fra sin beste side på Turf Moor.

Nå venter en, i utgangspunktet, langt tøffere nøtt for United mot et av de virkelige formlagene i Premier League.

Historisk sett har imidlertid Manchester United et meget godt tak på Watford med 14 seire på de siste 15 kampene i alle turneringer.

Manchester United

José Mourinho brukte mesteparten av fredagens pressekonferanse til å gå til kraftig motangrep på ekspertene som har kritisert ham for ikke å ha brukt Marcus Rashford nok.

– 2016-17: Marcus Rashford spilte 32 Premier League-kamper, 11 Europa League-kamper, inkludert finalen, tre FA-cupkamper, seks Ligacupkamper, inkludert finalen, og Community Shield. Han spilte 53 kamper. Om dere vil ha med minuttene han spilte, så var det 3068, og om dere vil dele dette på 90 minutter, så spilte han 34,2 matches 90-minutterskamper i 2016-17, fortalte Mourinho.

Før han fortsatte tiraden:

– I 2017/18 spilte han 35 Premier League-kamper, 8 i Champions League, 5 i FA-cupen, 3 Ligacupkamper og den europeiske Supercupfinalen. Han spilte totalt 2,676 minutter fordelt på 52 kamper. Ved å dele dette på 90, får du 29,7 kamper. På to sesonger har han spilt 105 kamper, 5774 minutter, 63,7 kamper på 90 minutter, inkludert 5 finaler. Så, folk som snakker om disse minuttene, de er nok litt forvirret, konkluderte Mourinho.

TILBAKE PÅ RETT SPOR: Seieren mot Burnley var et stort steg i riktig retning for United. Kommer det en ny seier på lørdag?

Portugiseren drar til Watford vel vitende om at både han og United har en meget stark statistikk på Vicarage Road. Mourinho har vunnet fem av seks Premier League-kamper mot Watford, mens United har vunnet 14 av sine 15 siste kamper mot Watford, alle turneringer inkludert.

Det eneste tapet kom i 2016/17-sesongen da Marcus Rashford scoret i 1-3-tapet for United.

Skader og karantene: Nevnte Rashford må sone karantene etter det røde kortet mot Burnley, mens Marcs Rojo og Diogo Dalot begge spiller U23-kampen mot Reading fredag kveld og er først aktuelle til neste Premier League-kamp. Ander Herrera og Marouane Fellaini er begge tvilsomme og går trolig glipp av kampen. Mourinho bekreftet også at Luke Shaw har fått klarsignal fra medisinsk hold og er klar om formen er inntakt.

Se opp for:

Romelu Lukaku. Med scoring mot Watford vil Lukaku ha notert seg for sin 20 ligascoring på 40 kamper. Kun tre av Uniteds spisser (Ruud van Nistelrooy,  26 kamper, Robin van Persie 32 kamper og Dwight Yorke 34 kamper) har klart det raskere i Premier League historien.

Alexis Sanchez. Chileneren har tre mål og tre målgivende på sine siste fem Premier League-kamper mot Watford.

Watford

Det er utvilsomt en tøff oppgave som venter United på Vicarage Road.

Watford har vunnet sine fire åpningskamper i Premier League for første gang og har vært det beste hjemmelaget i ligaen siden Javi Gracia overtok som Watford-manager i februar.

Gracia ble kåret til månedens manager i Premier League i august, men er forberedt på en tøff motstander i José Mourinhos mannskap.

MÅNEDENS MANAGER: Javier Gracia ble kåret til månedens manager i Premier League etter fire strake seire. Wtford har hatt den beste ligastarten i klubbens historie på det øverste nivået.

– Jeg ser United som et veldig godt lag. Forrige sesong ble de nummer to så jo, de er et veldig godt lag. De har en veldig god trener og det blir en tøff kamp. De kan velge ulike spillere fra forskjellige nasjoner, og jeg er sikker på at de kommer hit med 11 veldig gode spillere. Det kommer til å bli vanskelig for oss, sa han på pressekonferansen før kampen.

Gracia kan stille med det samme laget som slot Tottenham i forrige kamp.

Skader: Kun Tom Cleverley som er langtidsskadet, og dermed går glipp av møtet med gamleklubben

Se opp for:

Jose Holebas. Med fire målgivende og én scoring har ingen Premier League-spiller vært involvert i flere scoringer så langt denne sesongen Watford-bautaen.

Dommeren

Mike Dean er lørdagens kampleder på Vicarage Road. Med seg på linjene har han Darren Cann og Dan Robathan. Paul Tierney er fjerdedommer.

Dette blir Deans tredje Premer League-kamp denne sesongen etter at han også var kampleder i serieåpningen da Fulham møtte Crystal Palace og senere da Leicester slo Wolverhampton 2-0.

UT MED DEG: Mike Dean var dommer da United slo West Ham i London i José Mourinhos første sesong som United-manager. Her har kamplederen vist ut West Hams Sofiane Feghouli, et rødt kort som ble meget omdiskutert.

Dean er ikke den mest populære kamplederen blant United-fansen, men sist sesong vant United begge kampene med Wirrall-karen som dommer (4-0 hjemme mot Crystal Palace, og 1-0 borte mot Burnley).

United.no følger naturligvis kampen direkte med vår liveoppdatering.