Scoret sitt første – så laget han straffespark

Åtte utlånte var i aksjon denne helga.

Torino 3-4 Lazio

Søndag 15.00 startet kampen mellom Torino og Lazio, og Andreas Pereira fikk for første gang sjansen fra start.

Etter et kvarters spill takket han for tilliten ved å sende Lazio i ledelsen. Han fikk mye rom inne i Torino-boksen, og da han fikk ballen på 12-13-14 meters hold så dunket han til på direkten, og ballen gikk i mål bak Torinos Salvatore Sirigu.

Torino utlignet noen minutter senere, og i det 23. minutt gikk Belotti i bakken i Lazios straffefelt etter en bitteliten berøring fra nettopp Pereira, og Belotti skjøt straffesparket via Pepe Reina og inn i mål. Dermed hadde Torino snudd kampen etter at Pereira sendte Lazio i ledelsen, og litt av skylda må brasilianeren altså ta selv.

Pereira pådro seg et gult kort noen minutter før pause, og det bidro nok også til at han ble byttet ut i pausen.

I andreomgangen utlignet Lazio, før Torino gikk opp i ledelsen igjen, og det så ut til å bli 3-2 før overtidsdramaet startet. Først utlignet Lazio på et VAR-straffespark, og så i det åttende overtidsminuttet kjempet Lazio inn vinnermålet.

I BEGIVENHETENS SENTRUM I FØRSTEOMGANGEN: Andreas Pereira.

Udinese 1-2 AC Milan

AC Milan har hatt en strålende start på denne sesongen, og topper Serie A.

Ex-red Zlatan Ibrahimovic har blitt 39 år, men er en viktig del av grunnen til suksessen, og han bidro også her – med både mål og målgivende.

Diogo Dalot slo også til med mål og målgivende fra sin venstrebackposisjon i Europa League på torsdag, men måtte finne seg i å starte på benken mot Udinese. I det 71. minutt kom han inn på stillingen 1-1, denne gangen på høyreback.

Vinnermålet Milan da var ute etter kom – men ikke på grunn av Dalot-byttet. Ibrahimovic hadde den målgivende pasningen til Milans mål i førsteomgangen, og han slo til med en typisk akrobatisk Zlatan-scoring da han brassesparket Milan i ledelsen igjen med noen minutter igjen av kampen.

Dalot hadde et helt OK innhopp, verken veldig positivt eller veldig negativt. Det er nok sannsynlig at han startet i Europa League igjen på torsdag.

DALOT: Denne gangen bidro han ikke med målpoeng, men portugiseren er nok OK fornøyd med dagen likevel.

Eintracht Frankfurt 1-1 Werder Bremen

Tahith Chong var tilbake i startoppstillingen da Werder Bremen lørdag besøkte Eintracht Frankfurt.

Lagene stod begge med åtte poeng etter fem kamper, og lå med det i sjiktet rett bak Europa League-plassene i Bundesliga, og det var Werder som tok ledelsen noen minutter ut i andreomgangen.

Chong hadde kort tid senere en sjanse til å avgjøre kampen mot Frankfurt etter å ha snappet ballen fra en motspiller, men han nølte for lenge, og nevnte motspiller fikk stoppet ham igjen.

I det 62. minutt, ble Chong byttet ut da Werder Bremen gjorde sitt første bytte den ettermiddagen.

Bare noen minutter senere utlignet hjemmelaget, og 1-1 ble også sluttresultatet. Så selv om Chong kastet bort en sjanse til å score sitt første Bundesliga-mål, så ledet Werder Bremen i det minste frem til han ble byttet ut.

Likevel: lokalavisa gir Chong svakest karakter av alle spillerne (karakteren 5, men og vi antar at 5 eller 6 er svakeste karakter på skalaen, mens 1 er best), og de skriver:

– I startelleveren for første gang siden den første dagen av sesongen, men 20-åringen hadde enorme problemer. (…) Det er utrolig hvordan han kastet bort kontringssjansen sin i det 56. minutt.

Vi får håpe det ikke blir for lenge til han får sjansen fra start neste gang.

NØLTE: Tahith Chong.

Barnsley 1-0 Watford

James Garner imponerte ikke forrige gang han startet for Watford, og kampen om plassene på laget er tøff, så han startet på benken igjen mot Barnsley på Oakwell.

Watford fikk det tøft mot Barnsley, og i det 66. minutt ble Garner byttet inn for bortelaget.

Det hjalp ikke for Watford, som gikk på et tap, og nå står med to poeng på sine tre siste kamper. De to siste, uten Garner fra start, har vært mot antatt svakere motstand, og kanskje er det duket for Garner igjen i onsdagens kamp mot Stoke hjemme på Vicarage Road?

KLARTE IKKE Å SNU DET: James Garner.

Paris 3-1 Caen

Aliou Traoré startet på benken igjen, men kom inn i det 64. minutt av Caens bortekamp mot Paris FC, da Caen gjorde et trippelbytte.

Det var ikke den enkleste situasjonen å komme inn i. Paris ledet 2-1, og Caen fikk en mann utvist noen minutter før byttene.

Det ble flere mål, men dessverre var det til hjemmelaget, som scoret etter straffespark.

Caen har nå tre bortetap på rad, men at de tapte denne er likevel ikke så rart – Paris topper nemlig tabellen, og har luke til andreplassen.

KLARTE IKKE Å SNU KAMPEN: Aliou Traoré.

Swindon Town 2-1 Hull City

Ex-red Richie Wellens’ Swindon fikk besøk av Hull City på County Ground, og som vanlig valgte Wellens å stille med Uniteds Matej Kovar mellom stengene.

Det startet ikke så bra for Swindon, for Hull tok ledelsen i det 16. minutt – målet skal ikke ha vært Kovars feil.

Swindon hadde ikke spilt siden 20. oktober på grunn av coronavirussmitte i klubben, og de tapte sine fem siste kamper (fire i ligaen) før den tvungne pausen, så da gjorde det nok godt at de her klarte å snu kampen.

Kovar skal ha spilt godt for Swindon, og var god både i feltarbeidet og ikke minst med beina, og seiersmålet til Swindon kom i etterkant av fint pasningsspill i eget forsvar med Kovar som en slags ballfordeler – Hull prøvde å presse høyt, uten at tsjekkeren lot seg stresse.

Swindon er nå rett over nedrykksstreken (med færre kamper spilt enn de aller fleste rundt). Kanskje er oppturen i gang igjen for Wellens, Kovar & co?

GOD: Matej Kovar.

Kidderminster Harriers 2-0 Blyth Spartans

Max Taylor startet som vanlig da Kidderminster Harriers spilte mot Blyth Spartans hjemme på Aggborough lørdag ettermiddag.

I det 57. minutt av kampen kranglet Taylor inn 2-0-målet, hans første for Harriers.

Han hadde også en mulighet til å øke til 3-0 ti minutter senere da han headet like over.

Taylor var på banen hele kampen.

Brentford B 1-0 Aldershot

Det stod lenge 0-0 i treningskampen mellom Brentfords såkalte B-lag og Aldershot Town, og det var også stillingen da Uniteds Max Haygarth kom inn i det 61. minutt.

Det var en innbytter som avgjorde, men det var ikke Haygarth, men vi velger likevel å tenke at Haygarth-byttet også hjalp på veien mot seier.

KOM INNPÅ: Max Haygarth.

Andre:

• Huddersfield gjorde en del endringer på laget siden sist, men det ble ikke noe keeperskifte denne gangen heller – dessverre for Joel Pereira, som var på benken. Huddersfield vann 3-0 borte mot Millwall, og Pereiras konkurrent holdt altså nullen.
  • Dylan Levitt var ubenyttet reserve da Charlton vant 2-0 borte mot Portsmouth.
  • Di’Shon Bernard var ubenyttet reserve da Paul Scholes’ Salford vant 2-0 mot Harry Kewells Oldham. Ex-red James Wilson scoret Salfords første mål.
  • Jacob Carney var ikke involvert da Brighouse Town spilte FA Trophy-kamp på lørdag.