– Definitivt tittelutfordrere

West Ham-manager Slaven Bilic snakket om Javier Hernández, skadesituasjonen og Uniteds tittelsjanser på sin pressekonferanse før søndagens seriestart.

Søndag er det seriestart i Premier League (det er visstnok noen kamper fredag og lørdag også, men på søndag er det alvor!), og Javier Hernández skal oppleve noe så rart som å svinge inn i bortegarderoben på Old Trafford.

Med 59 mål for Manchester United i bagasjen er det sannsynlig at den lille erten blir godt mottatt når han løper ut på gresset, men det er nok mest populært om han dropper å score på Old Trafford akkurat denne gangen. Hvis han gjør det, så har han gitt uttrykk for at han ikke er sikker på om han vil feire.

Da Slaven Bilic fredag skulle holde pressekonferanse i forkant av oppgjøret, ble han spurt om denne eventualiteten, men kroaten skiftet fort tema.

– Og så? Det kommer ikke til å distrahere ham fra å være konsentrert og fokusert på kampen. Han ser bra ut. Han var med i Confederations Cup, i tillegg til alt han spilte sist sesong, så han er ikke helt i toppslag, men han ser bra ut. Han er ikke 100%, men han ser sulten ut.

Bilic la ikke skjul på at han beundrer meksikaneren.

– Han er virkelig toppklasse, et eksepsjonelt talent. Vet når og hvor han skal løpe, passere en forsvarsspiller, putte seg selv i de riktige posisjonene. Du kan se umiddelbart at han er en toppspiller – og også en veldig, veldig fin gutt.

NICE LAD: Javier Hernandéz, her i kjent stil.

Å starte sesongen på Old Trafford kan være skremmende for mange, men Bilic frykter ikke United selv om han vedgår at det er snakk om tøff motstand.

– Det er stor spenning knyttet til kampen. Det er ikke ideelt å spille den første kampen for sesongen der, men på den annen side er det briljant – en av de beste bortekampene i ligaen. Vi har en sjanse, vi er positive. De har forbedret stallen med kvalitet og store overganger. De har i tillegg spilt en tellende kamp mot Real Madrid også.

HAR FORSTERKET GODT: José Mourinho og United.

– De er tittelutfordrere. Hver sesong er de det, og om du legger til at det er Mourinhos andre år [han henviser til Mourinhos gode andresesonger, red.anm.], at en har signert noen imponerende spillere – og har gjort det tidlig – så gjør det dem definitivt til tittelutfordrere.

– Vi har noen gode minner fra Old Trafford, og vi har spilt uavgjort der to ganger med meg som manager. Vi må være på vårt beste. Vi mangler spillere, og det kunne vært bedre for oss, men selvsagt er vi positive.

Bilic røpet at Antonio, Carroll, Kouyate og Lanzini kommer til å mangle på Old Trafford, og i tillegg har Noble, Reid og Sakho også slitt med skader.

Les alt Bilic sa på pressekonferansen her og her. Mourinho har selvsagt også holdt pressekonferanse – les alle hans sitater her.

Her kan du se hvordan Supporterklubbens Dag Langerød oppsummerer Mourinhos pressekonferanse: