– Vi er i samtaler med Zlatan

José Mourinho ønsker seg en siste signering, og er klar på posisjonen han vil forsterke.

I forkant av dagens pressekonferanse, som du kan lese sitater fra under, røpet José Mourinho overfor MUTV at hele troppen hans, minus Ashley Young, Luke Shaw og Marcos Rojo, er tilgjengelig til søndagens ligaåpning mot West Ham på Old Trafford.

Og så var vi igang:

Hvor mye vil det bety for deg å vinne ligamesterskapet?
– Hvor mye? Det er jo det som er målet for en hver manager.

Hvor mye sterkere mener du at dere er foran denne sesongen, sammenliknet med i fjor?
– Som dere vet har vi skaffet oss tre spillere — en forsvarer, en midtbanespiller og en angriper. Men vi har også mistet noen viktige spillere. Vi mistet Marcos Rojo, vi mistet Ashley Young, Luke Shaw og Zlatan Ibrahimovic. Alt i alt mener jeg derfor at vi er i en liknende situasjon som den gang, men med mer erfaring etter å ha jobbet sammen. Vi har også hatt en mye bedre sesongoppkjøring enn i fjor. Selvtilliten innad i troppen er bedre etter å ha vunnet en europacupturnering, og vi er tilbake i Champions League. Så motivasjonsnivået er høyere nå, og selvtilliten likeså. Derfor er jeg veldig fornøyd med å komme igang denne helgen.

José Mourinho er fornøyd med sesongoppkjøringen til United.

– Sesongoppkjøringen var komplett, virkelig bra. Den var organisert slik at vi startet mot MLS-klubber og endte opp med å spille mot Europas beste. Så ja, jeg er virkelig veldig fornøyd med å komme igang på søndag; og jeg tror vi er klare.

Dere hentet to troféer forrige sesong. Hva blir neste steg — og er dette laget i stand til å vinne en tittel i din andre sesong?
– Ja, det er det. Europa League er ikke Champions League, og det er selvsagt lettere å vinne den enn Champions League. Men motivasjonen er høyere. Forrige sesong hadde jeg en vanskelig jobb med å motivere folkene mine til å takle Europa League med ambisjon, besluttsomhet; og ja, til å ta ansvar, det var en vanskelig jobb.

Motivasjonen bør være på plass denne sesongen, sier Mourinho.

– I år, med tanke på Champions League, er det ikke vanskelig å motivere dem til å møte Real Madrid, Barcelona, de beste engelske lagene hvis vi går videre, Bayern München, Juventus… Jeg trenger ikke å jobbe hardt med det, for motivasjonen vil være mer enn bra nok.

– Så har vi, som dere alle vet, Premier League. Jeg vil si at syv klubber kjemper om tittelen, mens 20 klubber kjemper om seieren hver eneste runde. Sånn er Premier League; den er annerledes enn alle andre ligaer. Selv har jeg jobbet i tre av dem. Alle motstandere vil vinne, og alle sammen gir deg tøff kamp. Men vi er involvert i fire turneringer og vi skal kjempe, steg for steg.

Du nevnte Zlatan; hva er situasjonen der, og hvor optimistisk ser du på muligheten for at han kommer tilbake til Manchester United?
– Du vet, han er skadet. Han trenger tid, han er ikke klar til å spille i morgen. Det er ikke noe som haster, eller noe vi desperat prøver å få til.

– Jeg synes han var temmelig klar på at han ikke synes han gjorde nok forrige sesong. Han mener selv at han fortsatt har noe ugjort på øverste nivå, og ønsker å rette på det. Så vi prater sammen og diskuterer muligheten for at han skal kunne bidra for oss i andre halvdel av sesongen.

Kan Zlatan bli et viktig tilskudd fra halvveis i sesongen?

Du nevnte at du har hentet tre spillere. Det var et minimum av det du ønsket deg. Hvor sikker er du på at du vil kunne styrke stallen ytterligere på andre områder, og hvilke områder vil det være snakk om?
– Du vet, jeg så for meg fire spillere. Men, jeg er ingen vanskelig mann å jobbe sammen med, og jeg forstår markedets realiteter. Jeg forstår også at klubben min, ved å ha hentet 75 prosent av det antallet jeg opprinnelig ønsket, har gjort det veldig bra. Derfor synes jeg ikke at jeg har grunn til å gråte, klage eller protestere. Jeg kan heller ikke si at jeg ikke er fornøyd. Jeg er fornøyd med klubbens forsøk, og at den gjorde unna 75 prosent før sesongstart. Jeg kommer heller ikke til å klage om jeg ikke får de resterende 25 prosentene før 31. august. Da vil jeg bare gi alt med det jeg har, og prøve å vinne hver eneste kamp vi spiller.

Er denne spilleren de resterende 25 prosentene Mourinho sikter til?

Du har mistet to backer; betyr det at du vil prøve å styrke backposisjonene?
– Vel, 25 prosent betyr én av fire. Vi har jo en midtstopper som kan bekle flere roller, og det er veldig viktig. Victor kan spille høyreback og på sentral midtbane, vi har sentrale midtbanespillere og vi har spisser, så de siste 25 prosentene må bety en som kan spille på en av kantene. Men vi har spillere. Om vi ikke skulle klare å styrke laget på dette området, så har vi uansett en spillertropp som vi stoler på.

Her kan du se hvordan Supporterklubbens Dag Langerød oppsummerer pressekonferansen:

Ansvarlig redaktør om fredagenens pressekonferanse og laget mo…

Hvem spiller mot West Ham? Og hva var det verdt å få med seg fra fredagens pressekonferanse?Supporterklubbens Dag Langerød er til stede i Manchester, og snakker om det som har skjedd i dag.

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Friday, August 11, 2017