– De Gea får min stemme

Andy Cole er ikke i tvil om hvem han mener bør bli kåret til Årets Spiller.

I følge Andy Cole, er det ingen tvil om hvem som bør bli kåret til årets spiller i klubben. David De Gea er milevis foran alle andre, sier den tidligere United-spissen.

Tøff start

Den spanske keeperen kom til United fra Atletico Madrid i 2011, og etter å ha måttet tåle mye kritikk gjennom den første tiden i klubben, har han nå etablert seg som det soleklare førstevalget i målet.

23-åringen ble kåret til månedens spiller i mars (ManUtd.com), mye på grunn av storspillet i den andre kampen mot Olympiakos, der redningene hans sørget for at Robin van Persies tre mål var nok til å sikre avansement.

– Da David først kom til United, så var media ekstremt kritiske til han. Han var en ung keeper, det var snakk om mange penger, og han skulle spille for Manchester United. Det må ha vært tøft for han, skrev Cole i sin spalte i United Review.

– Det er en annen kultur, en ny liga med en annerledes spillestil. Det var vanskelig for han. Men etter den harde første sesongen, så synes jeg han har vært absolutt fenomenal. Han har holdt United inne i mer enn nok kamper i løpet av de siste to sesongene.

Arsenal v Manchester United - Premier League
SOLID: David De Gea har holdt United inne i mange kamper denne sesongen.

– En ekte United-spiller

Årets spiller kåres av fansen, og vinneren får Sir Matt Busby Trophy. Av klubbens nåværende spillere, har Wayne Rooney vunnet trofeet to ganger, mens Javier Hernandez, Antonio Valencia og Robin van Persie har vunnet det de siste tre årene.

– Redningene hans mot Olympiakos og Sunderland skiller seg ut, men for å være ærlig, så gjør han den jobben nesten hver eneste uke. Det er måten han har utviklet seg, og forbedret seg på. Han har vist en sterk karakter, for å komme seg gjennom de tidlige vanskelighetene.

– Det er slik en United-spiller skal være. Det stilles høye krav i denne klubben, og noen spillere lever opp til dem, mens andre ikke gjør det. Han har virkelig stått frem, forbedret seg hele veien, og nå er han en fantastisk keeper. Han får min stemme.