Da Solskjær møtte Klopp

Vennskapet mellom Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp blir en sterk kontrast når de to trenerne møtes til kamp for første gang.

Nordmannen og tyskeren har nemlig møttes flere ganger tidligere.

Solskjær besøkte Klopp da den nåværende Liverpool-manageren trente Borussia Dortmund. I fjor sommer møttes de igjen da Molde og Liverpool hadde treningsleir i Marbella samtidig.

– Det var hyggelig å treffe ham igjen. Jeg studerte ham da han var i Dortmund, og den fotballen han spiller er noe vi har lyst til å etterligne. Spesielt måten han kontrer og angriper på, med den hurtigheten og intensiteten i spillet, det er noe vi har lyst å forsøke å få til, sa Solskjær til nettstedet til Molde for ganske nøyaktig ett år siden.

– Vi har selvfølgelig en vei å gå, men han står for en fotball som uten tvil inspirerer.

MØTER LIVERPOOL: Solskjær og Klopp møtes på Old Trafford søndag.

Til Romsdals Budstikke kunne Solskjær også fortelle at det alltid er en viss scoring på Camp Nou i 1999 som kommer opp når de to møtes.

– Ja, vi snakker alltid om det målet når vi møtes. Han er vel ikke akkurat Bayern-fan, så det er naturlig at det blir kommentert. Det er bare artig, sa Solskjær.

I intervjuet forteller nordmannen hvordan han forsøker å hente inspirasjon fra flere forskjellige managere, som Klopp, José Mourinho, Pep Guardiola og Carlo Ancelotti.

– Jeg er glad i å ta litt fra alle og bruke det til å gjøre meg selv til en bedre trener. Slik tenkte jeg også som spiller. Jeg kunne ikke kopiere Cantona eller bli like god som Giggs og Beckham. Men jeg kunne ta litt fra hver av dem og forbedre meg.

MØTT TRE NORSKE TRENERE: Det er ikke første gang Klopp møter en norsk trener.

Ifølge nettstedet Transfermarkt.com har Jürgen Klopp møtt tre norske trenere i sin karriere. Verken Jørn Andersen (Mainz), Ståle Solbakken (Köln) og Kjetil Rekdal (Kaiserslautern) klarte å slå Klopp.

Assistenttrener Mike Phelan møtte Liverpool med Hull 2016. Det endte med 1-5-tap.