Cole-trippel sendte United til finale

Larnell Cole stod for hat-trick da U21-gutta knuste Liverpool. Les også: Mer fest på Old Trafford?

I kveld møttes nok en gang erkerivalene Manchester United og Liverpool, og denne gang var det en finaleplass i Barclays U21 Premier League som stod på spill.

De to lagene møttes så sent som i forrige uke, og den gang endte det 1-1 etter et spennende oppgjør på Old Trafford.

Vinneren av kveldens kamp ville møte gruppevinner Tottenham i finalen på hjemmebane, men det ble aldri like spennende i kveld.

Allerede etter 18 minutter gikk United opp i ledelsen etter at Larnell Cole satte et straffespark sikkert i mål, og kun syv minutter senere satte samme mann straffespark nummer to.

Spillerstatistikker | Tabell | Terminliste

Liverpool overtok banespillet etter pause, men det var United og Cole som skulle få alle scoringene i kveld. Etter 70 minutter lå ballen igjen i Liverpool-målet, og nok en gang var Cole mannen for hjemmelaget.

Kun minutter senere ble Jon Flanagan utvist for gjestene, og det siste kvarteret ble en ren formalitet.

Med det er United videre til finalen mot elitegruppens vinner Tottenham som sikret seg avansement mot Everton i går.

Finalen vil bli spilt på Old Trafford på mandag.

– Deilig å slå dem på Old Trafford

Larnell Cole var som vanlig ikke veldig snakkesalig da han ble intervjuet av MUTV etter kampen, men å score hat-trick mot Liverpool var nok til å få frem smilet.

– Ja vi fortjente seieren i dag. Hele laget spilte meget godt, og det er en deilig følelse å slå dem på Old Trafford.

Cole fortalte videre at han nå så frem til finalen mot Tottenham på mandag.

– Det er ekstra gøy at den er her på vår hjemmebane. Dette er banen man vil spille på hver helg og vi gleder oss alle til den matchen, avsluttet tremålsscoreren.

Manchester United U21 3 – 0 Liverpool U21

19. min.: 1-0 Cole (str.)
26. min.: 2-0 Cole (str.)
70. min.: 3-0 Cole

Manchester United: Ben Amos, Marnick Vermijl, Tom Thorpe, Michael Keane, Reece James, Charni Ekangamene, Ryan Tunnicliffe, Larnell Cole (Andreas Pereira 84), Adnan Januzaj (Liam Grimshaw 80), Tom Lawrence (Ben Pearson 75), Jesse Lingard.

Ubenyttede reserver: Jonny Sutherland, James Wilson.

1: Kampen er i gang på Old Trafford.

6: Sjansefattige åpningsminutter. Lagene veksler på å ha ballen, men har ikke klart å spille seg til noen nevneverdige muligheter.

13: Meget rolig innledningsvis. Vi nærmer oss kvarteret uten at noen av lagene har hatt så mye som en halv avslutning.

18: 1-0! United går opp i ledelsen fra elleve meter ved Larnell Cole. Sir Alex er på tribunen og ser i aller høyeste grad fornøyd ut. Liverpool-stopper Sama pådro seg gult kort i duellen med Tom Lawrence som ga straffespark og var kanskje heldig som unnslapp det røde. Det hadde i såfall blitt hans fjerde røde kort på to år mot United.

22: Mye bedre tendenser i United-laget nå.

25: 2-0! Nok en straffe til United og nok en gang plasserer Larnell Cole ballen i nettet. Denne gangen var det Jon Flanagan som var syndebukken, og det kunne se ut som om dommeren gjorde rett.

27: Med det har Sama og Flanagan laget hvert sitt straffespark. Da de to lagene møttes forrige uke ble Sama utvist og Flanagan laget selvmål.

40: Fortsatt ikke noe voldsomt tempo i kampen, men United ser veldig komfortable ut.

Pause: Dommeren blåser til pause på Old Trafford og det hele går veldig Uniteds vei. Liverpool har enda til gode å sette Ben Amos på en skikkelig prøve, og med Larnell Coles to straffescoringer har United et halvt bein i finalen allerede.

46: Andre omgang blåses i gang. United er 45 minutter unna finale mot Tottenham.

50: Amos med kampens først skikkelige involvering da han er raskt nede på et innlegg fra høyre.

54: United har sluppet seg lengre ned i banen etter pause og Liverpool dominerer banespillet. Likevel ligger hjemmelaget kompakt, og det er vanskelig for gjestene å komme til avslutninger.

61: Vi runder timen på Old Trafford uten at Liverpool har kommet noe nærmere en redusering.

66: United veldig nært 3-0. Helhjertet kontring ender med en avslutning fra Jesse Lingard, men Liverpools sisteskanse Ward varter opp med en klasseredning.

70: 3-0! Kampens tredje for United og kampens tredje for Larnell Cole. Etter en corner triller ballen ut til Cole på 18 meter og unggutten nøler ikke. Ballen suser inn i Wards venstre hjørne og United er godt på vei til finalespill.

72: Og vondt blir verre for Liverpool. Jon Flanagan blir vist det røde kortet uten at det er helt sikkert hvorfor. Han sparket ballen i ryggen til en Januzaj som lå nede, men dersom han ikke sa noe til dommeren i etterkant virker det veldig strengt. Temperaturen på Old Trafford har i alle fall økt betraktelig.

84: United har full kontroll på kampen og fem minutter før full tid tas Larnell Cole av banen til applaus fra de fremmøtte.

Slutt: Og der blåses kampen av på Old Trafford. Det endte til slutt med en komfortabel 3-0-seier for hjemmelaget, og nå venter Tottenham i sesongens siste match.