Reddet United i begge ender av banen

United slo League One-klubben Lincoln i EFL Trophy.

Uniteds unggutter vant 1-0 i EFL Trophy-kampen mot Lincolns førstelag (riktignok hadde Imps gjort noen endringer siden forrige kamp), etter nok en scoring av James Garner.

Garner spilte igjen en meget voksen kamp på midtbanen, og bidro også sterkt til at United klarte å holde unna i andreomgangen, med både viktige taklinger, blokkeringer og ikke minst en redning på streken.

Garner og Tahith Chong var de mest profilerte spillerne som startet for United. Chong ble byttet ut i pausen, noe som var planlagt – og det virker dermed som om planen er at nederlenderen skal bli med A-laget til hjemlandet.

Også Chong gjorde en god kamp til han ble tatt av.

United står nå med seks poeng etter to kamper i EFL Trophy (United vant 2-0 borte mot Rotherham tidlig i august etter mål fra Laird og Ramazani), og er uansett klare for utslagsrundene hvis Doncaster klarer uavgjort eller bedre borte mot Rotherham neste uke. Denne turneringen gir United-unggutta sjansen til å spille mot seniormotstand, og det er nok derfor en turnering United er svært lystne på å gå videre i også.

UNITED-SJEF: Neil Wood vant trenerduellen mot Michael Appleton – begge to United-akademiprodukt.

Imps åpnet best

Lincoln City var raskt ute av startblokkene, og var nære ved å gå opp i en tidlig ledelse.

Jorge Grant ble spilt gjennom, men United-keeper Matej Kovar reddet på De Gea-aktig vis med beina.

Hjemmelaget så generelt ut som det beste laget i starten, og i det sjuende minutt måtte Kovar i aksjon igjen, og han reddet trygt på et skuddforsøk som han også var forventet å ta. Noen minutter senere kan en blokkering fort ha hindret Akinde-mål.

United brukte ved noen anledninger for lang tid med ballen i beina, og det er nok en del av dem som har gått av kamper som dette mot seniormotstand, hvor en får dårligere tid enn de får i reserveligaen.

United slet spesielt på høyresiden i forsvaret.

VIKTIG I STARTEN: Matej Kovar.

Lincoln dominerer, men United tar ledelsen

I det ellevte minutt kom Uniteds første OK angrep, da Garner spilte ut til Puigmal på sida, og han slo inn mot et Lincoln-forsvar som ikke var helt i balanse. Dessverre traff han heller ikke noen United-spiller, så det ble aldri veldig farlig.

Det ble det derimot da Jake Hesketh nesten scoret i Lincoln-debuten sin, men skuddet hans gikk i tverrliggeren og over.

Men selv om Lincoln var best, så var det United som tok ledelsen.

Tahith Chong imponerte ikke i startfasen av kampen, men i det 20. minutt fikk han endelig litt rom, og da fant han James Garner, som fra 16 meter på direkten nærmest bare sentret ballen i mål via stolpen. Hans sjette mål på sine siste seks kamper på U23/U21-nivå.

Garner scoret to mål mot et Michael Appleton-ledet WBA-reservelag tidligere i sesongen, før han her altså slo til med mål mot Appleton i Lincoln også.

MÅLFARLIG HERREMANN: James Garner har scoret mye denne sesongen. Her fra U23-kampen fredag.

Heldige rett før pause

United var bedre med etter å ha scoret, anført av Tahith Chong, og venstreback Reece Devine var farlig frempå og kunne potensielt økt til 2-0 for bortelaget. I tillegg ble det ropt om en mulig hands i Lincoln-boksen, men det så helt OK ut at det ikke ble blåst.

Likevel var nok Lincoln nærmere 1-1 enn United var 2-0 mot slutten av omgangen.

Rett før pause hadde for eksempel Lincoln et forsøk som gikk i stolpen.

GOD: Tahith Chong hadde forarbeidet til 1-0-målet, og var generelt god da han først kom inn i kampen mot Lincoln. Nederlenderen ble uansett byttet ut i pausen.

Lincoln-dominans

Lincoln startet også andreomgangen klart best, og det hjalp ikke at Chong hadde blitt byttet ut.

Harry Toffolo slo inn innlegg på innlegg fra sin venstrebackposisjon, og det skapte mye trøbbel for United. Lincolns Akinde satte også ballen i nettet på den ene, men det ble fort avvinket for offside.

James Garner hadde en redning på strek, og viste med det for alvor at han er en boks-til-boks-midtbanespiller.

Stolpen var til god hjelp for Garner tidligere, men Largie Ramazani hadde ikke samme hell.

Sluttspurt fra United, men stolpen var ikke Ramazanis venn

United brukte 15 minutter på å skape sin første sjanse i andreomgangen. Largie Ramazani fyrte av, og skuddet traff stolpen.

En stor sjanse, men det var likevel ikke tvil om at Lincoln var best mesteparten av andreomgangen, og at Kovar hadde mer å gjøre enn sin kollega i Lincolns bur.

Mot slutten kom det en United-sluttspurt – plutselig var det United som skapte sjansene.

Etter mye Lincoln-dominans fikk plutselig Largie Ramazani en sjanse mot slutten, hvor han kom alene med keeper, men avslutningen hans gikk i stolpen og ut. To stolpetreff for Ramazani, som for øvrig gjorde en god jobb på topp.

I det 87. minutt fikk også Traoré en brukbar sjanse etter å ha blitt spilt gjennom av Elanga, men keeper var i veien. Så fulgte et godt Elanga-langskudd, og et Garner-skudd nesten fra 40 meter på grunn av en keeper som stod langt ute.

Det ebbet uansett ut i en målløs (men ikke sjansefattig) andreomgang, og United sikret seg tre nye poeng.

LARGIE RAMAZANI: Kunne fort økt ledelsen mot Lincoln.

Lincoln City 0–1 (0-1) Manchester United (U21)