U23-laget tok mandag sin 11. seier på 13 forsøk denne sesongen.

Mason Greenwood, som spilte for U23-laget forrige uke, var ikke med. Det var heller ikke Brandon Williams eller James Garner, noe som betyr at alle tre fort får en rolle i torsdagens førstelagskamp mot Partizan i Europa League.

Ethan Galbraith manglet også grunnet sykdom, Angel Gomes var fortsatt også ute og U23-trener Neil Wood innrømmet at det hadde vært en del spillere ute av ulike grunner den siste uka.

U23-gutta gjorde likevel jobben.

Skrudde den som Beckham

Det var sjelden velspilt, men før pause var det spesielt fire gode eksempler på kvalitet.

11.min: Et Boro-skudd endret retning, men keeper Matej Kovar klarte likevel å få opp hånda slik at det ble en glimrende redning.

19.min: Fem dager etter Rashfords frisparkperle mot Chelsea så tok Arnau Puigmal en «David Beckham» da han skrudde et frispark fra 25 meter flott rett i krysset.

23.min: Hjemmelaget hadde fått straffe, unødvendig gitt bort av Teden Mengi, men Kovar reddet nydelig.

45+2.min: Puigmal spilte opp Tahith Chong på venstresiden, en Chong som ikke hadde vist seg spesielt godt frem, og han la tilbake til Puigmal som bredsidet ballen inn ved bortre stolpe og dermed ble tomålsscorer.

Mejbri imponerte igjen

Men som dere ser av de høydepunktene – to av dem var gode keeperredninger – og 2. omgangen ble heller ingen fest.

Eller for å si det på en annen måte: Det ble ingen fest før 16 år gamle Hannibal Mejbri, kjøpt for cirka 10 millioner pund fra Monaco, kom innpå med et snaut kvarter igjen.

GOD IGJEN: 16 år gamle Hannibal Mejbri satte fart på United da han kom innpå mot Middlesbrough.

Da hadde hjemmelaget akkurat redusert til 1-2, men det 16 år gamle stortalentet tok tak i ballen med en gang, var uredd i ballbehandlingen og bare fem minutter etter innhoppet så spilte han Chong nydelig fri i bakrommet og sistnevnte gjorde ingen feil alene med keeper.

Mejbri kunne også fått en scoring selv, men avslutningen, som endret retning i en motspiller, ble så vidt slått til corner av keeper.

Fire minutter etter 3-1 fulgte Chong opp godt på et angrep, skaffet seg rom på en retur og satte sitt andre. Dermed to mål og målgivende i en kamp han egentlig ikke imponerte voldsomt i.

Uniteds U23-lag tok dermed sin 11. seier på 13 kamper i alle turneringer denne sesongen, men de blir liggende tre poeng bak West Ham i ligaen. Målforskjellen på de 13 kampene er 33-10.

Keeper Matej Kovar fortjener pluss for sin kamp, Puigmal utgjør en stor forskjell med de to første målene, Dylan Levitt viser noen gode pasninger, Largie Ramazani går på noen gode løp, men frem til unge Mejbri kom innpå var det ikke så altfor mange pluss i denne kampen – utover det at United hadde ledelsen og kontrollen i kampen.

Mejbris pasning til Chong før 3-1 var imidlertid nydelig, og så fikk altså Chong sitt andre mål like etter. Det betyr vel også at han reiser hjem med en positiv opplevelse, men spillemessig må han nok heve seg hvis han skal kunne komme tilbake på førstelaget.

Se terminliste, alle kampreferat, tabell etc her.

U23: Middlesbrough 1-4 (0-2) Man. United

Premier League 2, division 2
Riverside stadium

19.min: 0-1 Puigmal
45+2.min: 0-2 Puigmal
76.min: 1-2 Burrell
81.min: 1-3 Chong
85.min: 1-4 Selvmål

United: Matej Kovar – Ethan Laird, Teden Mengi, Dishon Bernard, Reece Devine – Dylan Levitt, Arnau Puigmal (Mark Helm 77), Aliou Traore (Hannibal Mejbri 77)- Tahith Chong, Largie Ramazani (Anthony Elanga 58), – D’Mani Mellor
Ubenyttede innbyttere: Paul Woolston, Charlie Wellens,