Tottenham med hjelpende hånd til United

Her samler vi ukas notiser som er relevante for United.

Les også: Forrige ukes notiser

Søndag 19. juli

Tottenham knuste Leicester – hjalp United

Tottenham vant hele 3-0 mot Leicester og ga United en hjelpende hånd i jakten på Champions League neste sesong. Harry Kane scoret to, og unge James Justin var uheldig da Son Heung-mins skudd gikk via ham og i mål.

Dermed ligger United og Leicester på like mange poeng og målforskjellen er også lik før United møter West Ham til uken. Leicester har imidlertd scoret flere mål enn United.

Engelske medier: – Pearson ferdig i Watford

Søndag ettermiddag melder flere engelske medier at Watford-manager Nigel Pearson har fått sparken, to kamper før sesongslutt. Før 37. runde i Premier League ligger «the Hornets» fire poeng over streken, og laget til Elton John møter Manchester City og Arsenal på sine siste to kamper.

United slo Watford 3-0 før coronapausen, men tapte 2-0 mot Pearsons lag før jul.

Lørdag 18. juli


Arsenal til finale i FA-cupen

Mikel Artetas menn slo lørdag Manchester City 2-0 i FA-cupens første semifinale. Dermed blir Arsenal motstander i finalen for United, dersom de røde djevlene slår Chelsea i søndagens semifinalekamp. Både Arteta og Pep Guardiola stilte med det som kunne se ut som sine presumptivt sterkeste lag.

Til slutt var det Pierre-Emerick Aubameyang som ble tungen på vektskålen, med sine to scoringer.

Dermed er Arsenal i sin 21. finale i verdens eldste klubbturnering. Det er mest av alle lag, med United kan utlikne rekorden skulle de slå Chelsea. «The Gunners» har også flest seire i turneringen med sine 13 pokaler, mot Uniteds 12.

Det vil si at United med seier i turneringen vil ha vunnet like mange finaler som Arsenal, på like mange forsøk. Dette vil også være en passende hevn for klubben, ettersom londonerne vant begge de to tidligere finaleoppgjørene mellom lagene, henholdsvis i 1978/79-sesongen, og 2004/05-sesongen.

Fredag 17. juli


Leeds rykket opp til Premier League

United vil få nok en rival-kamp neste sesong. Huddersfield slo West Bromwich 2-1 fredag kveld, og med det resultatet rykket Leeds opp til Premier League. Det er 16 år siden sist Leeds var i Premier League.

Disse spillerne er blitt tatt inn til akademiet

United har bekreftet følgende spillere til akademiet:

Keepere: Daniel Polakowski, Radek Vitek

Forsvarsspillere: Rhys Bennett, Oliver Kilner, Logan Pye

Midtbanespillere: Omari Forson

Angrepsspillere: Joe Hugill, Shola Shoretire

Alex Dawson er død, 80 år gammel

Det melder United på sin Twitter-konto.

Den skotske spissen var en del av laget som fikk sjansen etter München-ulykken. Sir Matt Busbys gutter gjorde det sterkt, til tross for forholdene, og spilte seg til en finale i FA-cupen. På veien dit scoret Dawson hat-trick i semifinalen, noe han per dags dato er den siste i konkurransens historie som har gjort.

Selv om Dawson startet sterkt i United-trøya, ble det ingen stor karriere i klubben for skotten. I 1961 ble han solgt til Preston North End, og gikk senere videre til Bury, Brighton og Brentford.

Dawson endte til slutt på 54 mål på 93 kamper for United.

Spillerprofilen til Dawson leser du her.

Hvil i fred.

Harris signerte ny kontrakt

Kvinnelagets Martha Harris har signert en ny kontrakt som holder henne i United ut 2020/21-sesong, med opsjon på ett år til. Høyrebacken har spilt 38 kamper for klubben siden laget ble dannet i 2018, og har scoret ett mål.

– Jeg er glad for å signere en ny avtale med klubben. Jeg har elsket hvert minutt av reisen hittil, og jeg gleder meg til å se hva som ligger i fremtiden. Det er en spennende tid for klubben, sier Harris til klubbens nettside.

Jaap Stam fyller år

Den nederlandske midtstopperlegenden fyller i dag 48 år. Stam fikk tre år i United fra 1998 til 2001, og vant ligaen i alle sine sesonger i klubben. Han var også en del av laget som vant den berømte Champions League-finalen i 1999.

Vi gratulerer!

Torsdag 16. juli


Ingen hjelp fra Henderson og Sheffield

United kjemper en dramatisk kamp mot Chelsea og Leicester om de gjenværende Champions League-plassene i ligaen. Da var det lov å håpe at Dean Henderson skulle hjelpe moderklubben ved å ta poeng fra Leicester.

Det klarte ikke Sheffield-laget, og «revene» tok med seg en 2-0-seier og tre poeng fra kampen. Dermed ligger fortsatt United og Leicester på like mange poeng før sesongens to siste ligakamper, med de røde djevlene bak på målforskjell.

Onsdag 15. juli


Yngste gjennom tidene til å vinne gjev pris

Marcus Rashford kommer til å bli tildelt en æresmedalje fra universitetet i Manchester. Sir Bobby Charlton og Sir Alex Ferguson har også vunnet prisen tidligere. Rashford får utmerkelsen på grunn av prestasjonene hans som fotballspiller og for sin kampanje mot barnefattigdom i byen.

Dette sier Rashford om prisen:

– Det er en stolt dag for meg og familien min. Når du ser på de flotte navnene som har blitt tildelt denne prisen tidligere, gjør det at jeg blir ydmyk.

Tirsdag 14. juli


Chelsea vant knepent mot nedrykksklare Norwich

United fikk ingen hjelp av Norwich tirsdag kveld. Chelsea vant 1-0 etter scoring av Olivier Giroud. Hjemmelaget kunne fort ha vunnet med mer, men en god Tim Krul i Norwich-buret forhindret flere scoringer. Chelsea er nå fire poeng foran United med én kamp mer spilt.