– Cavani er en fantastisk spiller som sprer trygghet og entusiasme

For et år siden uttalte United-aktuelle Rudi Garcia seg eksklusivt og i svært rosende ordelag til United-Supporteren om Edinson Cavani.

Nå kan det bli den 57 år gamle franskmannen som skal få fart på veteranspissen fra Uruguay og ikke minst United-laget som trenger å henge seg på i tetstriden igjen.

LES OGSÅ: Derfor kan Zidane sitte med nøkkelen.

Flere journalister, deriblant united.no-spaltist Andy Mitten, skriver at den høyt  respekterte franskmannen har vært i dialog med Manchester United om å lede laget ut den inneværende sesongen.

Pochettino fremdeles favoritten på sikt

PSG-trener Mauricio Pochettino skal fremdeles være favoritten til United-jobben, men det er usikkert om United får napp før tidligst til sommeren.

Ajax-trener Erik ten Hag skal også være en klar kandidat. The Independent-journalisten Miguel Delaney melder at nederlenderen faktisk er Uniteds førstevalg etter at deler av United-ledelsen har blitt skeptiske til om Pochettino er den rette mannen.

På pressekonferansene før Champions League-oppgjørene denne uken, ville ingen av dem snakke om den angivelige interessen utover å si at de var lykkelige i sine respektive klubber.

Det gjør at en midlertidig løsning, slik United-ledelsen i utgangspunktet hadde skissert, fremdeles er høyaktuell.

FC Barcelona v Sevilla FC - La Liga
AKTUELL: Tidligere Barcelona-trener Ernesto Valverde har vært i kontakt med United, men han er ikke den eneste kandidaten klubben har snakket med.

Rudi Garcia og Ernesto Valverde er to av fem kandidater som United har i kikkerten med tanke på den ledige jobben som United-manager ut sesongen.

Lucien Favre, Paulo Fonseca og Ralf Rangnick er de andre navnene på listen.

Både Garcia og Valverde skal etter det united.no kjenner hatt samtaler med fotballdirektør John Murtough, og den samme informasjonen kommer fra flere av  journalistene som følger United tett.

Da Edinson Cavani ble United-spiller høsten 2020, snakket Rudi Garcia, som da var Lyon-manager, eksklusivt til United-Supporteren om veteranspissen fra Uruguay.

Snakker fire språk

– Dette er en stor mulighet for både Cavani selv og Manchester United. Jeg liker Cavani. Han er en strålende spiss og en fighter. PSG mistet mye da han dro. Når du har en topp spiller som også er en fighter er det fantastisk, sa Garcia til US.

Treneren la heller ikke skjul på hva han mente om hva Cavani kunne bidra med. 

– Han sprer trygghet og entusiasme i laget. Jeg vet ikke hvor mange år han kan holde det gående på det aller høyeste nivået, men akkurat nå er dette en god mulighet for United, sier Garcia.

57-åringen, som ga seg som Lyon-trener etter sist sesong, snakker både engelsk, spansk og italiensk i tillegg til fransk.

Han blir også beskrevet som en trener som er dyktig til å snu utviklingen for lag som sliter, noe han viste til fulle med Roma. 

I den italienske hovedstaden ble rutinerte ringrever som Francesco Totti og Daniele De Rossi nøkkelspillere for ham, men Garcia får også mye av æren for utviklingen til Eden Hazard fra tiden i Lille og for å ha fått fart på karrieren til Memphis Depay etter den vanskelige tiden i Manchester United.