FC Barcelona v Manchester United: Knockout Round Play-Off Leg One - UEFA Europa League

United med godt utgangspunkt før returen etter heseblesende kamp

Manchester United tok turen til den spanske østkysten og møtte serieleder i Spania, Barcelona til det første av to oppgjør i playoff til åttendedelsfinalen i Europa League.

United fikk med seg et godt resultat fra Camp Nou etter 2-2 torsdag kveld i en helt vill fotballkamp.

Etter en målløs første omgang tok Barcelona ledelsen like etter pause etter en corner med Marcos Alonso. Marcus Rashford ville ikke ha noe av Barcelona-ledelse og utliknet fra meget spiss vinkel like etterpå, en scoring som det kan stilles spørsmålstegn rundt keeperspillet til Ter Stegen.

United snudde så kampen etter et flott cornertrekk som endte med at Koundé satte ballen i eget nett etter 59 minutter. Barcelona jobbet seg sakte, men sikkert tilbake i kampen igjen og etter 76 minutter bommet Casemiro med et oppspill mot midten. Raphinha fikk ballen på 25 meter og fyrte mot lengste hjørne. Robert Lewandowski hindret utsikten for David de Gea og ballen seilte bort i det lengste hjørnet.

Nytt før inneværende sesong var det at lagene som ble nummer tre i sin gruppe i Champions League møter toerne i Europa League-gruppene til en «playoff» om å ta seg videre til sluttspillet i den nest gjeveste UEFA-turneringen.

Barcelona ble nummer tre i sin gruppe i Champions League før nyttår bak Bayern München og Inter, mens United ble nummer to i sin gruppe i Europa League bak spanske Real Sociedad.

En annen viktig ting å huske på er at det ikke lengre opereres med bortemål i dobbeltoppgjør i regi av UEFA.

United: David De Gea, Aaron Wan Bisaaka, Raphaël Varane, Luke Shaw, Tyrell Malacia, Casemiro, Fred, Jadon Sancho (Garnacho 82), Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Wout Weghorst.

Ubenyttede reserver: Heaton, Butland, Lindelöf, Maguire, Dalot, Pellistri, Elanga, Iqbal, Mainoo

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araujo, Alonso, Alba – Pedri, de Jong, Kessié – Raphinha, Lewandowski, Gavi