Bruno ble banens beste, men måtte beklage: – Vil respektere angriperne mine

MANCHESTER: Ingen midtbanespillere i Champions League produserer flere målpoeng enn Bruno Fernandes. Likevel måtte portugiseren forsvare noen av valgene han tok mot Atalanta.

– Du må ta risiko noen ganger, svarte Fernandes raskt da han på pressekonferansen ble spurt om noen av feilpasningene som ble registrert i førsteomgang.

27-åringen traff på 26 av 35 pasninger de første 45 minuttene. Flere av de ni feilpasningene skapte frustrasjon hos United-fansen på tribunen.

– Så ekstremt variabel, så mange gode posisjoner hvor det kom så lite ut av det og da så skuffende, het det i spillerbørsen på united.no.

Fernandes sier imidlertid at han ikke har noen planer om å senke ambisjonsnivået i pasningsspillet sitt med det første.

– Kanskje skal jeg ikke ta risiko så ofte, som jeg gjorde i førsteomgang da jeg bommet på mange. Men jeg må prøve å finne angriperne mine. Jeg vil respektere løpene de gjør og hjelpe dem til å score, sa Fernandes.

– Atalanta er et vanskelig å møte. De spiller høyt, og noen ganger gikk vi offside, fordi det er vanskelig å finne riktig tempo som trengs for å bryte igjennom. Jeg bommet med noen pasninger, men det er sånn det er. De feilene kommer fordi jeg forsøker å hjelpe lagkameratene mine med å score. Det samme gjelder Fred, Scott og Paul.

LES OGSÅ:

Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League
TRØBLET: Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo fikk det ikke til å stemme i førsteomgang mot Atalanta.

Topper Champions League-statistikk

Til slutt ble det uansett vanskelig å utsette noe på fasiten Fernandes satt igjen med etter den fabelaktige 3-2-seieren mot Atalanta.

Så vanskelig at UEFA «måtte» gi portugiseren prisen som banens beste spiller.

Fernandes hadde målgivende både på reduseringen til Marcus Rashford og utligningen til Harry Maguire.

Til sammen står Fernandes med ni målpoeng i Champions League som United-spiller siden han spilte sin første kamp i turneringen mot Paris Saint-Germain. Ingen midtbanespillere har flere i samme periode.

Han topper også assist-listen i 2021/22-sesongen med fire målgivende. Leroy Sané (Bayern München), Cristiano (Sheriff) og Antony (Ajax) har alle tre.

Ifølge Opta skapte Fernandes åtte sjanser mot Atalanta. Det har ingen United-spillere gjort i Champions League siden 2003/04-sesongen.

Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League
SLO TILBAKE: Bruno Fernandes hadde to målgivende pasninger mot Atalanta.

– Må finne ut hva som gikk galt

Fernandes, som igjen gjorde TV-intervjuer akkompagnert av «Bruno»-rop fra United-fansen, har imidlertid ikke «plenty» av tid til å dvele ved de 90 minuttene mot Atalanta.

På søndag kommer Liverpool til Old Trafford, som slo Atlético Madrid 3-2 på tirsdag.

Ifølge The Times holdt Ole Gunnar Solskjær et slags krisemøte med spillerne på mandag etter tapet for Leicester. Nordmannen skal ha bedt spillerne om å beholde troen på ham i det som beskrives som en ærlig dialog.

– Vi må slippe inn færre mål og score flere, svarte Fernandes da han fikk spørsmål om hva samtalene mellom manageren og spillerne går ut på bak kulissene.

– Vi må bare ordne feilene. Vi gjorde feil i dag, men vant kampen. Nå må vi dra på treningsfeltet og finne ut hva som gikk galt på baklengsmålene før Liverpool-kampen.

LES OGSÅ:

Har du også lest dette?