Blir han det første sommerkjøpet?

Tyrkisk journalist var den første til å «breake» sommerens første potensielle United-overgang. Men er det verdt å stole på historien, eller handler det bare om tidligere interesse fra Mourinho?

Hver eneste dag, uansett hvor langt vi måtte være unna et overgangsvindu, dukker det opp flere artikler i en nyhetstørst fotballverden om hvilke spillere Manchester United ønsker seg.

Som ivrige lesere av ryktespalten på united.no kanskje har merket seg, går det imidlertid lenge mellom hver gang det hevdes at en avtale er i boks.

Lørdag kom det som på én måte kan tolkes som sommerens første reelle overgangsnyhet.

Noen timer etter at United hadde tapt på Wembley, meldte den tyrkiske journalisten Firat Günayer at en overgang er i boks for Anderson Talisca.

Trener helte bensin på bålet

Ifølge Sport Witness, skal Besiktas-trener Senol Gunes på et tidligere tidspunkt ha blitt sitert på at «Talisca forsvinner og blir en av Cenk Tosuns (Everton) konkurrenter i Premier League» i tyrkiske Sporx.

Lørdag kveld skal også Gunes på en pressekonferanse ha ført følgende samtale med en reporter:

– Stemmer det at Talisca skal til Roma?

– Det kan jeg ikke si noe om, men han kan bli en av Cenk Tosuns rivaler.

– Wolves?

– Se høyere.

Ifølge rapportene Sport Witness har samlet fra Tyrkia virker det dermed sannsynlig at Anderson Talisca i alle fall kan være på vei til Premier League, muligens til en av storklubbene.

Samtidig er det usikkert hvor informert Besiktas-trener Gunes egentlig er, da Talisca bare er på lån i den tyrkiske toppklubben.

Et eventuelt salg håndteres av Benfica, der den brasilianske 24-åringen har hatt kontrakt siden 2014.

Skulle til Mourinho i 2014

Dette er heller ikke første gang Anderson Talisca kobles til José Mourinho.

I 2014 hadde den daværende Bahia-spilleren kommet til Chelsea, hadde det ikke vært for at arbeidstillatelsen ikke gikk i orden, ifølge Mourinho.

Uttalelsen provoserte Benfica-trener Jorge Jesus, noe som utløste en offentlig krangel mellom de to med referanser til både D’Artagnan og Alexandre Dumas.

– Det er flott at Jorge har et godt selvbilde og er stolt av det han gjør, men ikke tull med jobben min som jeg også tar veldig seriøst, sa Mourinho.

– Ikke god nok for United

Siden har Talisca også blitt koblet til United ved flere anledninger, senest i mars da portugisiske A Bola meldte at Talisca kunne ende på Old Trafford.

Jan Hagen, som har god kjennskap til portugisisk fotball, hadde liten tro på ryktene og mente én fjær hadde blitt til fem høns.

– Talisca viste i Benfica at han har store taktiske mangler, noe som neppe har overbevist Mourinho om at han er den manglende brikken i United-puslespillet hans. Brasilianeren har også vært linket til Kina og Wolves, som jeg ser på som mer sannsynlige destinasjoner for Talisca denne sommeren, sa Hagen til united.no.

20 scoringer for Besiktas

24-åringen står med 20 mål i alle turneringer for Besiktas denne sesongen som du kan se i klippet overfor og beskrives som en offensiv midtbanespiller som også er målfarlig.

Skulle han komme i sommer, kan han bli klubbens tredje spiller med en fortid i Benfica sammen med Nemanja Matic og Victor Lindelöf.

United.no understreker imidlertid at dette foreløpig kun kan tolkes som rykter.

SE DAG LANGERØD, BJARTE VALEN OG EIVIND BRENNHOVD HOLTH DISKUTERE SOMMERENS OVERGANGSVINDU NEDENFOR!