seierre

Dramatisk seier – nå leder United serien

Manchester Uniteds kvinnelag har hatt en strålende sesong, men borte mot Reading ble det vanskelig.

United skapte nok av sjanser, men det tok 87 minutter før den avgjørende scoringen kom.

Straffebom

Marc Skinners mannskap slet også innledningsvis. Reading, tredje sist på tabellen, hadde tre muligheter de første 20 minuttene, men uten å utnytte dem. De skapte også problemer for United med et godt presspill sentralt i banen.

Etter 20 minutter kom United-toget i gang.

Flere store sjanser ble skapt og misbrukt, men like før pause ble det også et straffespark etter at Alessia Russo ble tatt i feltet.

Det skulle vært det forløsende 1-0-målet, men Katie Zelems forsøk ble reddet av keeper.

zeleem1
FRUSTRERT: Katie Zelem etter straffebommen.

United fortsatte med å dominere etter pause, men etter flere misbrukte sjanser så lurte man på om dette skulle bli et frustrerende poengtap i kampen om både ligagull og Champions League-plass.

Innbytter-helt

Det lurte kanskje Rachel Williams på også, der hun fulgte kampen fra innbytterbenken. Seks minutter før full tid kom hun imidlertid innpå, og tre minutter senere ble hun sendt på en løpetur ned langs venstrekanten.

Hun brukte farten sin, kom seg forbi oppasser, skar inn i feltet og la tversover, bare for å få ballen tilbake. Da brukte hun skuddfinta et par ganger, skaffet seg rom på 10-12 meter og banket ballen i nettet.

william
AVGJØRELSEN: Rachel Williams har skaffet seg litt plass i feltet før hun banker ballen kontant i nettet tre minutter før full tid.

Det var akkurat det målet United trengte, og til tross for hele sju noe nervøse tilleggsminutter – United holdt unna til en ny trepoenger.

Det betyr at de leder serien halvveis i sesongen.

Siden Manchester City spilte uavgjort mot Aston Villa lørdag så betyr det også at United har fem poeng å gå på ned til dem på 4. plassen, plassen som ikke gir Champions League-spill neste sesong.

De tre første går nemlig til Champions League, noe et samlet United drømmer om.

Nå gjenstår 11 cupfinaler i den jakten.

Toppen av tabellen akkurat nå:

Skjermbilde 2023-01-22 kl. 16.03.05

Se hele tabellen her.

Neste oppgave for kvinnelaget er FA-cupkamp mot Sunderland neste helg, før ligaspillet fortsetter hjemme mot Everton, på 5. plass, om to uker.

Her kan du se terminlista, referat og mer for kvinnelaget.

FLERE SAKER FRA FØR AVSPARK:

Keeper Mary Earps kan potensielt også nå en stor milepæl om resultatet går Uniteds vei, det kan du lese mer om her.

United hadde også en travel lørdag og sikret seg to nye signeringer. Jayde Riviere ble bekreftet klar på en toårskontrakt og hentes fra AFC Ann Arbor i USL, mens Estelle Cascarino er hentet på fra Paris Saint-Germain og ble bekreftet kun timer etter Riviere.

Reading Women 0-1 Manchester United Women

Women’s Super League

Select Car Leasing Stadium, Reading

United Women: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Katie Zelem, Hayley Ladd – Lucia Garcia (Rachel Williams 84), Ella Toone, Nikita Parris (Martha Thomas 65) – Alessia Russo

Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Aissatou Tounkara, Vilde Bøe Risa, Adriana Leon,

1 min: Kampen er i gang! Russo sparker i gang kampen.

4 min: Hayley Ladd forsøker ett skudd fra 25 meter. Ballen sklir ørlite av foten i det skuddet går og ballen går en god meter til side for mål.

6 min: Nikita Parris tar ballen ned inne i feltet, vrir om og fyrer løs, der står Lucia Garcia og får ballen rett i ansiktet og tar telling.

8 min: Kun United i starten av kampen her. Garcia tar med seg Toone som roter ballen bort til Ladd som kommer fra dypet og skyter fra 12 meter. Midt på keeper.

13 min: Reading får sin første mulighet etter et flott angrep og Charlie Wellings får skutt fra 20 meter på halv volley. Rett i fanget på Mary Earps.

15 min: United fortsetter å skape sjanser. Fine kombinasjoner gir Zelem rom for skudd, men kapteinen treffer ikke spesielt godt og skuddet blir enkelt for keeper å hanskes med.

17 min: Veldig nære ledelse for Reading! Justine Vanhaevermaet får med seg at Earps står på halvdistanse og forsøker en frekk avslutning fra nærmere 40 meter. Earps gjør alt i sin makt for å rekke tilbake, men gjør det ikke. Heldigvis kan hun konstatere at ballen lander på nettaket og ikke mellom stengene.

19 min: Reading har tatt over her nå. Nytt flott angrep hvor Rachel Rowe finner Charlie Wellings som fra skrått hold får skutt. Mary Earps må ut i full strekk for å slå ballen til corner. Heldige som ikke har havnet under her nå, United.

20 min: Den påfølgende corneren slås presist og rett på hodet til Amalie Eikeland som får heade fritt fra ti meter, men rett på Earps som holder sikkert. God start på kampen fra United-keeperen.

21 min: Stor sjanse for United! Parris slår inn mot Garcia som kommer løpende mot første stolpe. Spanjolen trekker seg ørlite i duellen med keeper og ballen går like utenfor. Svinger begge veier dette!

23 min: Nikita Parris brenner en kjempesjanse etter et fantastisk United-angrep. Ballen går på få berøringer og Parris spilles gjennom og alene med keeper, men får en litt spiss vinkel. Avslutningen sendes nesten til kast.

24 min: Kanonade mot Readings mål nå. Lucia Garcia med to gigantsjanser på et lite minutt. Begge skuddene skyter hun mot nærmeste og begge blir parert av Readings keeper.

30 min: Roligere minutter nå. Readings Emma Harries har tatt telling og får behandling. Reading har klart å stå av det intense United-presset de siste minuttene.

38 min: STRAFFE til United! Russo får en ball i bakrom som hun løper opp. Inne i feltet legges hun i bakken og dommer peker på straffemerket.

40 min: Straffebom! Katie Zelem skyter mot det venstre hjørnet, Readings keeper gjetter riktig og redder flott. Returen går rett i beina på Zelem, men kapteinen klarer ikke å stokke beina og Reading får reddet unna også returen.

43 min: Ny enorm sjanse for United. Garcia spiller til Toone som videre slipper perfekt til Nikita Parris som er fri inne i feltet. Kantspilleren bruker for lang tid før hun får avsluttet og det lengste hjørnet blir dekket. Skyter mot nærmeste, men keeper redder.

44 min: Parris med ny stor sjanse. Mottar et innlegg fra Garcia og fyrer løs fra ti meter, men ballen går i tverrligger og over mål. Utrolig at United ikke leder dette her.

PAUSE

46 min: 2. omgang er i gang.

49 min: Reading med et tidlig skudd fra 20 meter, men rett på Earps.

52 min: Stor United-sjanse. United angriper på høyresiden, Parris legger over til motsatt side der Garcia header inn midt foran mål og Russo er centimetre fra å få et ordentlig spark på ballen og gi United ledelsen.

57 min: United har tatt initiativet i omgangen, men leter altså etter gjennombruddet som kan gi scoring og ligaledelse.

62 min: Ny, stor United-sjanse. United med gjennombrudd på høyresiden med Batlle, som igjen fant Toone med god plass midt foran mål. Avslutningen imidlertid for dårlig.

65 min: Thomas inn, Parris ut for United.

68 min: SJANSE: Russo med et hardt skudd fra 17 meter, med fin retning mot hjørnet, men keeper redder godt.

76 min: United kommer seg ofte til gode posisjoner i og rundt 16-meteren, men går seg fast. Kan de sette det ene målet som gir ligaledelse?

78 min: Stor Reading-sjanse. Frispark slått inn og headet mot hjørnet, men Earps med en strålende redning da hun får slått ballen til corner.

84 min: Williams inn for Garcia for United.

85 min: 5108 tilskuere, noe som skal være ny rekord for Reading.

87 min: 1-0 til United. Innbytter Rachel Williams gjør det! Ble spilt fri på venstrekanten, gikk inn i feltet, la inn, men fikk ballen tilbake. Fintet så avslutning tre ganger mot tre spillere før hun dunket ballen i nettet. Akkurat nå er United ligaledere.

90 min: Sju minutters tilleggstid.

90+7: SLUTT: United vinner.