– Jeg er betalt for å ta avgjørelser, gode eller dårlige

Men pressesjefen stoppet ett spørsmål til United-manageren.

2-0-seier mot Benfica og full pott etter fire kamper. Dermed er det bare maksimalt med uflaks og udyktighet i de to siste kampene som kan frata United avansement i Champions League. United har 12 poeng, mens Basel og CSKA Moskva har seks. To kamper gjenstår.

Da United-manageren møtte pressen etter kampen ville engelske journalister vite om alt som skjedde rundt straffen som ga 2-0. Martial hadde bommet en gang, og var byttet ut. Lukaku ville ta den, Herrera ville ta den, men Mourinho kalte til seg Daley Blind, beordret ham til å ta den, bare for å se at Blind snakket med Lukaku og gikk bort fra 11-metersmerket.

Først etter heftig gestikulering fra sjefen så ble det Blind – og ikke Lukaku – som ga United 2-0. Noe som igjen fikk Mourinho til å gestikulere heftig.

Mourinho svarte på noe rundt straffesituasjonen, men hevdet at han hadde glemt noe annet.

– Jeg vet ikke hvorfor alle spør om det samme.

– Jeg et betalt for å ta avgjørelser, gode eller dårligere. I 1. omgang tok jeg en dårlig avgjørelse, siden spilleren jeg valgte (Martial) bommet. Så endret jeg avgjørelse i 2. omgang. Det var ikke noe drama, sa Mourinho – og fremstod også svært avslappet til det hele.

TA DEN DU: Mourinho snakker med Daley Blind.

– Martial var straffeleggeren til denne kampen, men han var ikke på banen da jeg tok avgjørelsen ved det andre straffesparket. Lukaku ville ta ansvar, Ander Herrera også, men det var min avgjørelse basert på det jeg har sett på trening de siste par dagene.

– Spillerne respekterte også avgjørelsen. Det var alt, la han til.

Du gestikulerte med hånda etter 2-0-målet. Hva mente du med det?

– Jeg husker ikke at jeg gorde det en gang, hevdet han.

STRAFFE: Rashford gikk i bakken før straffen som ga 2-0.

Seier mot Tottenham og seier her. Hvor stor kan denne uka bli?

– Det blir vel en uke med sju dager i, sa portugiseren og avsluttet presseseansen.

Da hadde pressesjef Karen Shotbolt allerede nektet United-manageren å svare på spørsmål fra en spansk TV-kanal som lurte på hva Mourinho mente om Katalonias forsøk på å løsrive seg fra Spania, siden «du jo har vært i Spania i flere år».

Jager full pott

Mourinho skrøt ellers av Benfica, og fastslo at 2-0-resultatet ikke var helt rettferdig. Han sa også, til nysgjerrige portugisiske journalister, at ordene han vekslet med Benficas trener etter Martials straffebom – og en senere redning – kun var positive, og at de handlet om at «nå vil vil dere i Benfica beholde ham i mange år».

Samtidig var han usikker på hvor viktig en eventuell gruppeseier er, siden man aldri vet hvem man trekker likevel. Man kan vinne gruppa, og møte en glimrende 2er, eller man kan bli nummer to og møte en mindre god ener.

Samtidig er sannsynligheten for at United blir nummer to i gruppa svært liten. Ett poeng enten hjemme mot CSKA eller borte mot Basel vil nemlig gi gruppeseier.

– Men forrige gang United deltok i Champions League ble klubben slått ut i gruppespillet. Derfor hadde det vært fint å gå gjennom gruppespillet med full pott, 18 poeng, sa United-manageren.

Snakket med Fjørtoft

Før han ankom den offisielle pressekonferansen hadde Mourinho også snakket med ulike rettighetshavere, blant annet Viasats Jan Åge Fjørtoft.

– Nøkkelen til suksess er å score mer enn motstanderen. Samme antall blir uavgjort. Det er ikke noe man trenger å være Einstein for å forstå, svarte Mourinho på spørsmål om han var fornøyd med kampen.

Da hadde han også et litt annet svar om straffe-situasjonen.

– Lukaku ønsket å ta den, men jeg er treneren. Han bommet på den forrige, og jeg vil at han skal ta straffe når det ikke er press på han som det er nå. Vi er ikke videre engang, jeg ville at vi skulle få det andre målet.

– Jeg er veldig glad for at han ville ta ansvar, at han ønsket å ta den. Denne gangen handlet det imidlertid om at jeg beskyttet spilleren min. Hvis han bommer på den, så forandrer momentet i kampen seg.

La ekspertene prate…

– Vi må forsøke å vinne kampene våre, selv om det å få førsteplassen ikke nødvendigvis er gunstig.

Vi har hørt det før, men igjen tok Mourinho opp sin misnøye med ekspertene i fotballuniverset.

– Det er bedre at ekspertene kommenterer enn at jeg sier min mening om kampen. Jeg får betalt for å jobbe. Ekspertene får betalt for å snakke om jobben jeg gjør, sa Mourinho til BT Sports.

Betyr det at du ikke er fornøyd?

– Jeg er mer enn fornøyd. Vi måtte bruke flere spillere. Vi ødela den naturlige dynamikken i laget. Vi spilte med en akademi-gutt. Vi scoret to mål, slapp ikke inn. Tre viktige poeng og mer penger til klubben, sa Mourinho.