Nå er han Fred the Red

Manchester United har bekreftet kjøpet av den brasilianske midtbanespilleren Fred.

25 år gamle Fredrico Rodrigues de Paula Santos er United-spiller. Det bekreftet Manchester United tirsdag.

– Stolt av å være rød, skriver Fred på Instagram.

Manchester United betaler trolig drøye 50 millioner pund til Shakhtar Donetsk for den brasilianske VM-spilleren.

Fred er kun 169 centimeter på strømpelesten, men skal være kvikk, duellsterk og en toveisspiller som skal være like god til å forsvare seg som å levere gjennombruddspasninger.

Han er blant annet sammenliknet med Chelsea-ankeret N’Golo Kanté.

LES OGSÅ: – Alle som ønsker å spille fin angrepsfotball ville ønsket seg Fred

Redaktør: – Nå er vi i gang

I klippet nedenfor diskuterer ansvarlig redaktør Dag Langerød og journalist Eivind Brennhovd Holth signeringen av Fred.

De er enige om at brasilianeren vil gjøre Paul Pogba godt, og snakker også om Diogo Dalot, som etter all sannsynlighet blir Uniteds andre signering denne uken.

Carrick-erstatter

I United får han en sentral rolle på midtbanen sammen med Nemanja Matic og Paul Pogba, men kjøpet var spesielt viktig ettersom Michael Carrick la opp etter forrige sesong og Marouane Fellaini ser ut til å forlate klubben i sommer.

Ander Herrera og Scott McTominay er Uniteds andre sentrale midtbanespillere, men det spekuleres også i at José Mourinho vil hente enda en midtbanestjerne i sommer.

Fred blir uansett Uniteds sjuende brasilianer, etter Kléberson, Anderson, Rodrigo Possebon, Rafael, Fabio og Andreas Pereira, og det er bare å krysse fingrene for at United-karrieren hans ender nærmere Rafaels (tre ligagull) og Andersons (fire ligagull og Champions League-triumf) enn Klébersons (én FA-cuptittel).

Dopingdom

25-åringen, som ble født i Belo Horizonte i Brasil 5. mars 1993, har spilt for Shakhtar Donetsk de siste fem sesongene, og har erfaring fra Champions League.

Denne sesongen var han også en av lagets beste da ukrainerne var nær ved å slå ut Roma i åttedelsfinalen. Laget slo ut Napoli i gruppespillet og fikk også med seg en seier mot Manchester City på veien til utslagsrunden.

Fred har også fortid som venstreback fra brasiliansk fotball, og har en dopingdom fra tidligere, etter at det ble funnet spor av et middel som kan brukes til å skjule doping i kroppen.

Les også: Fra dopingdom til Old Trafford