Japan v Ivory Coast - International Friendly

Byttet ut på overtid etter hodesmell

Søndag var det ny kampdag for våre representanter i Afrikamesterskapet, Eric Bailly og Hannibal Mejbri.

Elfenbenskysten 2–2 (1-0) Sierra Leone

Mål: 1-0 Sebastien Haller (25.), 1-1 Musa Noah Kamara (55.), 2-1 Nicolas Pépé (65.), 2-2 Alhaji Kamara (90+3.).

Eric Bailly spilte bortimot hele kampen for Elfenbenskysten da de spilte 2-2 mot Sierra Leone i den andre kampen av gruppespillet.

På overtid ble Eric Bailly byttet ut etter et hodesammenstøt med en motspiller – vi får håpe at det går bra, og at han raskt er spilleklar igjen, og like viktig: at de ikke tar noen sjanser med ham.

Stillingen var på det tidspunktet 2-1 til Elfenbenskysten, etter scoringer fra Haller og Pépé, men på overtid var det mer enn Bailly-byttet som skjedde.

Elfenbenskysten-keeperen tabbet seg nemlig skikkelig ut (og skadet seg i samme slengen, slik at Serge Aurier måtte spille noen minutter i mål), og Sierra Leone utlignet på overtid. Dermed kan fortsatt i teorien Elfenbenskysten bli nummer tre i gruppa ennå om de taper den siste kampen mot Algerie på torsdag, men de kan jo da i så fall fortsatt fort gå videre som et av de beste treerlagene også.

Ex-red Wilfried Zaha skaffet straffespark for Elfenbenskysten tidlig i kampen, men Franck Kessie bommet fra ellevemeteren.

Tunisia 4–0 (2-0) Mauritania

Mål: 1-0 Hamza Mathlouthi (4.), 2-0 Wahbi Khazri (8.), 3-0 Khazri (65.), 4-0 Seifeddine Jaziri (66.).

Den ene omgangen Hannibal Mejbri spilte i den kontroversielle kampen sist var ikke den beste, og han var på benken denne gangen mot Mauritania.

Der ble han værende hele kampen.

Tunisia ville vært ute av Afrikamesterskapet om de hadde tapt denne kampen, men de var enorme favoritter mot Mauritania, og vant oppskriftsmessig 4-0.

Allerede i det fjerde minuttet scoret Tunisia, etter et langskudd av Hamza Mathlouthi. Noen minutter senere doblet Wahbi Khazri ledelsen.

I andreomgangen doblet Tunisia ledelsen med to nye raske mål. Først scoret Khazri sitt andre, og så serverte han lagkamerat Seifeddine Jaziri som satte inn 4-0.

Tunisia gjorde en del bytter, men byttet inn Hannibal, så kanskje de prioriterte å gi spilletid til de som ikke hadde spilt ennå, eller som av andre grunner trengte spilletid.

En av innbytterne bommet på et straffespark like før slutt.

Tunisia møter Gambia på torsdag i den siste kampen i gruppespillet, og med seier der havner de etter alt å dømme på andreplass i gruppa. Uten seier blir det tredjeplass, og da blir de avhengig av å være en av de fire beste treerlagene for å gå videre.