Seier for Bailly, men dommerskandale da Hannibal & co tapte åpningskampen

Hannibal Mejbri gjorde det godt for Tunisia i FIFA Arab Cup i desember, og han ble belønnet med en plass fra start da Tunisia startet Afrikamesterskapet med et 0-1-tap mot Mali.

Vår mann spilte litt ute på høyresiden av angrepet, men hadde ingen spesielt god førsteomgang (selv om han heller egentlig ikke skilte seg ut på negativt vis), og han ble byttet ut i pausen.

I andreomgangen fikk begge lag hvert sitt straffespark, og det var bare Mali som scoret.

Malis straffespark kom etter at Köln-spilleren Ellyes Skhiri handset, og Ibrahima Koné sendte den tunisiske keeperen feil vei.

Mot slutten av oppgjøret fikk Mali et rødt kort som så svært strengt ut, men dommeren hadde flere kontroversielle situasjoner på lager. Han blåst nemlig av kampen med elleve sekunder igjen av ordinær tid, og det skulle nok egentlig vært lagt til en del minutter på grunn av VAR-situasjoner, bytter, osv.

En helt absurd dommerprestasjon, og Tunisia var rasende etter at dommeren blåste.

Som om det ikke var nok ble det til slutt, etter at lagene hadde gått av banen, bestemt at kampen skulle fortsette likevel, at de tre siste minuttene skulle spilles.

Dette ble bestemt da pressekonferansen etter kampen var i gang.

Mali tuslet utpå igjen, men Tunisia møtte aldri opp. Mali-spillerne og dommeren ventet på dem, men de kom aldri utpå igjen.

Siste ord er nok ikke sagt her…

Tunisia 0–1 (0-0) Mali

Afrikamesterskapet, gruppe F
Limbe Stadium, Limbe (Kamerun)

Mål: 0-1 Ibrahima Koné (str. 48.)

Ekvatorial-Guinea 0-1 Elfenbenskysten SLUTT

MÅL: 0-1 Gradel (4)

Eric Bailly spilte hele kampen da Elfenbenskysten startet Afrika-mesterskapet med seier. De har dermed tatt ledelsen i gruppa som også inneholder Algerie og Sierra Leone, som spilte uavgjort i sin kamp.

2021-22_atletico_sak_1200x650-–-1