– Atmosfæren kan bli avgjørende

Roberto Martinez (bildet) tror tirsdagens hjemmepublikum kan bidra til å stille Sir Alex og spillerne hans i skyggen nok en gang på DW.

Etter fjorårssesongens 1-0-seier er det ikke så rart at tirsdagens møte mellom Wigan og United vekker gode minner hos hjemmelagets supportere.

11. april 2012 var en stor dag også for manager Robert Martinez. Med seieren over United klarte han å fyre opp spillerne sine i den grad at det ble dannet en plattform for videre Premier League-spill for den nedrykkstruede klubben. Etter å ha tatt skalpen på ligalederne, fulgte Wigan opp suksessen ved å vinne fire av de fem gjenstående kampene, og sikret dermed sin status som Premier League-klubb også i 2012/13.

Kortidsminne = bra; langtidsminne = bedre

Martinez er imidlertid erfaren og realistisk nok til å vite at det ikke hjelper å støtte seg på fjorårets lille mirakel:

– Korttidsminne kan riktignok være fantastisk, men langtidsminne gir oss et klarere bilde av hvilken test vi står overfor på 1. nyttårsdag, sier han til Wigans hjemmeside foran møtet med United.

Han minner derfor egne tilhengere på det følgende faktum:

– Manchester United er en av verdens beste fotballklubber.

Det betyr imidlertid ikke at den sympatiske 39-åringen akter å heise det hvite flagget og overgi seg før slaget er utkjempet.

– Nei, vi ser frem til å være vertskap for dem på DW Stadium. I de senere kampene har atmosfæren her vært fantastisk, noe som har gitt oss det lille ekstra. Det må gjentas om vi skal klare å prestere opp mot vårt beste også denne gang.

– Sir Alex Fergusons lag har fått en fantastisk start på sesongen og de leder an i Premier League. Vi må derfor være klare når de kommer. Vi ligger nemlig utsatt til på tabellen etter en poengfangst som ikke reflekterer det vi har prestert ute på banen, mener han.

– Stor fremgang

Nå håper Martinez å bygge videre på lørdagens 3-0-seier over Aston Villa, en forestilling som etter hans mening viste at laget hans er på rett vei:

– Ja, vi scoret tre mål og holdt tett bakover. Men ikke bare det – vi gjennomførte flere pasninger enn noen andre, og det i en helgerunde hvor Manchester United spilte hjemme mot West Bromwich og Arsenal hadde besøk av Newcastle på Emirates!

– Nå må vi bare forsøke å opprettholde denne standarden og passe på at den ikke senkes på de ti neste kampene – minst. For den perioden vi nå går inn i, er veldig viktig for oss, sier Martinez i intervjuet.