– Det siste tapet vi hadde råd til

Supporterne fikk mye ros fra manageren. Ellers var det ikke mye positivt å høre fra Ole Gunnar Solskjær etter søndagens kamp.

At Ole Gunnar Solskjær ikke er fornøyd etter at Everton vant 4-0 på søndag er ingen overraskelse. Han forklarer hva som gikk galt og beklager til fansen.

– Vi vet at når vi kommer til Goodison Park må vi jobbe med å senke tempoet når vi kan, og true rommet bak dem med vårt eget tempo. Men det skjedde ikke, sa Solskjær til MUTV. 

– Vi må vinne resten av kampene. Dette var det siste dårlige resultatet vi kunne tillate oss, og vi har tapt de poengene vi kan tape. Det er mulig (å vinne resten av kampene red. anm.), vi må bare møtte opp og gjøre det. Det er ikke noe annet å si om det.

Det tok bare 13 minutter før det sang i nettet bak David De Gea på Goodison Park på søndag. På pressekonferansen etter kampen ber Solskjær om unnskyldning til supporterne som tok turen til Merseyside.

– Fra dommeren blåste i fløyta gikk alt galt. Jeg vil si unnskyld til alle supporterne. De var fantastiske. Dette var ikke godt nok for et Manchester United-lag. Fra meg selv og spillerne, og vi vet det. 

– Det er vanskelig å finne ord. Så dårlig var det. De slo oss på alt det grunnleggende. På langt kast, og kontring på egen corner må komme oss inn i situasjonene. Vi hadde mange muligheter til å få ballen vekk, men vi må inn i duellene.

Les også: Fire mann fikk bunnkarakter på vår spillerbørs etter Everton-kampen.

Everton dominerte kampbildet og det tok lang tid før Solskjærs gutter produserte en avslutning på mål.

– Jeg sa det i forrige uke: det er ingen steder du kan gjemme deg på banen. Det tok 85 minutter før første skudd på mål. Det er ikke godt nok og vi vet det.

– Dere løp mindre enn Everton, er du overrasket? 

– Som jeg har sagt før: vi vet at vi ikke er godt nok trent, og jeg kan ikke vente til oppkjøringen. Vi har vært fantastiske som har kommet oss dit vi er nå, misforstå meg rett. Vi fikk gode resultater og plutselig var vi i nærheten av topp fire. Kanskje de forventningene det har skapt har tatt oss igjen, men som jeg nevnte tidligere handler det om alt det grunnleggende. Det har ikke noe med ferdigheter å gjøre.

DYSTERT GJENSYN: Det ble ingen hyggelig retur til Goodison Park for Romelu Lukaku som sammen med lagkameratene måtte dra slukøret hjem.

Det var ingen pen forestilling på søndag, og i neste kamp venter Manchester City på Old Trafford.

– Vi spiller mot Manchester City hjemme på onsdag. Det er det største insentivet vi har for å forbedre oss. Vi skal spille mot City på Old Trafford, foran egne supportere, som er helt fantastiske. Vi ble akkurat knust 4-0 og de klagde aldri på spillerne, noe de kunne gjort.

– Hvilken reaksjon forventer du deg fra spillerne? 

– Noen ganger kan det virke for enkelt å si «vi må legge dette bak oss, og se fremover», men det er det vi må det. Vi har to store kamper foran oss og vi må fokusere på dem. 

Manageren mener det fortsatt er mulig å havne på en av Champions League-plassene. 

– Vi har fortsatt en sjanse, men da må vi vinne de neste kampene. Som jeg har nevnt tidligere tror jeg vi trenger vi 75-76 poeng for å nå topp fire.

Ashley Young etter kampen: – Vi var ikke påskrudd