Målløst for Valencia & co.

OPPDATERT 09.55 Uavgjort for Antonio Valencia, tap for Javier Hernandez, og særdeles pinlig for Jonny Evans & co.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for Bolivias store fordel ved å få spille hjemmekampene sine på over 3.600 meters høyde, var det Antonio Valencias Ecuador som kom best igang i La Paz. Laget dominerte fullstendig før pause, men det nærmeste de kom tellende resultat var et annullert offsidemål regissert av United-ving Valencia.
Etter pause var det hjemmelagets tur til å dominere, men heller ikke de klarte å ta vare på sjansene. Dermed endte det 0-0; et resultat Ecuador faktisk må si seg svært fornøyd med – og det til tross for at sluttresultatet tilsier at kampen om en VM-billett plutselig ble mye tøffere.
Laget innehar fortsatt den fjerdeplassen som skal til for å sikre Brasil-tur, men med bare to kamper igjen å spille er det nå kun målforskjellen som skiller dem fra farlige Uruguay på plassen bak.
Antonio Valencia får for øvrig gode kritikker etter oppgjøret.

USA 2-0 Mexico

Kvalifiseringselendigheten fortsetter for meksikanerne. Der i gården ser man for lengst ut til å ha gitt opp, noe som ble klart gjenspeilet i dette oppgjøret. Selv om «El Tri» fortsatt har muligheten til play-off, lot de seg utkjempe, nedkjempe og utspille. Kort sagt; de ble ydmyket.
Mens meksikanerne nå ligger nest sist i sin gruppe etter bare én seier på åtte forsøk, klatret naboene fra nord – for øvrig med ex-Red Tim Howard mellom stengene, helt til topps. De ligger nå ett poeng foran Costa Rica, og – med kun Jamaica og Panama igjen å møte, er de storfavoritter til å beholde tabellteten helt inn.  Joda, det går mot VM-tur for yankee’ne.
Chicharito? Han fikk det alt annet enn enkelt i dette oppgjøret. Han klarte da heller ikke å utmerke seg på noen måte.

Luxembourg 3-2 Nord-Irland

Huff og huff. Hva skjedde her? Fire dager etter 2-4 mot Portugal hjemme i Belfast, skulle Nord-Irland gjenopprette en viss stolthet ved å kjøre over Gruppe F’s bunnlag; lille, ubetydelige Luxembourg.
Isteden ble det en begredelig kveldsstund for de grønne gjestene. Ikke en gang Jonny Evans var i stand til å hindre at Michael O’Neills gutter gikk på et ydmykende nederlag i lilleputtstaten.  Riktignok er det lenge siden den urealistiske VM-drømmen sprakk, men dette, Ulsters en gang så tapre sønner; dette var pinlige saker.

Powered by Labrador CMS