3513 dager uten scoring

United-troppen har en måltørke på nesten 10 år til sammen. Verst av alle er Rafael.

Publisert Sist oppdatert

Da Ashley Young satte inn seiersmålet mot Newcastle på onsdag, var det hans første mål på hele 400 dager for Manchester United.

Før det hadde engelskmannen nemlig ikke scoret siden han satte inn 2-0 for David Moyes’ røde armé mot Ole Gunnar Solskjær og Cardiff.

Ashley Young hadde den fjerde lengste måltørken før han endelig fant veien til nettmaskene igjen. Samtidig økte antall uten scoring for samtlige av Manchester Uniteds spillere.

Vi har tatt en titt på hvor lang måltørke de ulike Manchester United-spillerne har. Med Ashley Youngs scoring har han altså en måltørke på 0 dager, mens Wayne Rooney har en «måltørke» på fire dager.

Dersom man legger sammen alle dagene uten scoring for United-spillerne, ender man opp med en måltørke på til sammen 3513 dager – nesten 10 år.

Under kan du se hvor mange dager det er siden de forskjellige United-spillerne sist fant veien til nettmaskene:

Ashley Young – 0 dager

Venstrevingen ble matchvinner da han trillet inn 1-0 mot Newcastle på nådeløst vis. Manchester United stanget og stanget, og Young hadde tidligere i kampen blitt stoppet av en god Tim Krul. Men da Rooney stresset den nederlandske keeperen til å gjøre feil, viste Young ingen nåde.

JUBEL: Ashley Young fikk vinnermålet servert på et sølvfat av Newcastle-keeper Tim Krul. Den scoringen kan vise seg å bli utrolig viktig for Uniteds i kampen om en Champions League-plass.
JUBEL: Ashley Young fikk vinnermålet servert på et sølvfat av Newcastle-keeper Tim Krul. Den scoringen kan vise seg å bli utrolig viktig for Uniteds i kampen om en Champions League-plass.

Wayne Rooney – 4 dager

Da Wayne Rooney satte inn straffesparket mot Preston North End i FA-cupen, endte han en måltørke på hele 52 dager. Han brukte ytterligere 12 dager på å score sitt første Premier League-mål siden Boxing Day. Rooney scoret mot Sunderland, og forhåpentligvis kan han score igjen når United møter Arsenal.

Ander Herrera – 11 dager

Den spanske midtbanespilleren har scoret jevnt og trutt i 2015, og er faktisk Manchester Uniteds toppscorer etter nyttår. Spanjolen, som også er toppscorer på bortebane for United denne sesongen, scoret 1-0-målet i 1-2-tapet mot Swansea i februar.

Marouane Fellaini – 16 dager

27-åringen brukte 401 dager fra han debuterte mot Crystal Palace i 2013, til han scoret sitt første offisielle mål for Manchester United mot West Bromwich i høst. Etter hvert har Fellaini fått en rolle i United, og scoret sist i FA-cupkampen mot Preston 16. februar.

Marouane Fellaini Preston 1
NETTSUS: Marouane Fellaini satte inn 2-1-målet da Manchester United vant 3-1 over Preston i FA-cupen.

Chris Smalling – 21 dager

Smalling er den eneste forsvarsspilleren som har scoret seriemål for Manchester United denne sesongen. Han scoret i 3-0-seieren mot Hull, men vil nok bli husket best for sine to scoringer i 3-1-seieren over Burnley.

Robin van Persie – 21 dager

Hva har skjedd med nederlenderen som var helt ustoppelig i sin første sesong i United? Har alder og skader satt en demper på Van Persies karriere? Nederlenderen har riktignok scoret to mål på sine fire siste kamper, og avgjorde kampen mot Burnley fra krittmerket.

Daley Blind – 24 dager

Det var aldri meningen at Daley Blind skulle være mannen som sørget for scoringer fra midtbanen. Men nederlenderen har smelt inn to scoringer denne sesongen, som begge førte til at United berget ett poeng. Han scoret sitt første mål mot West Bromwich 20. oktober, før han berget ett poeng borte mot West Ham 111 dager senere.

Fellaini og Blind mot West Ham
HELT: Daley Blind sørget for ett poeng med sin overtidsscoring mot West Ham, akkurat slik han berget ett poeng på tampen av kampen mot West Bromwich i høst. Da scoret også Fellaini sitt første mål for United.

Marcos Rojo – 29 dager

Mens Chris Smalling er den eneste forsvarsspilleren som har scoret i ligaen denne sesongen, scoret Marcos Rojo sitt foreløpig eneste mål i 3-0-seieren mot Cambridge 3. februar. Han forsøkte å kreve Juan Matas scoring mot Stoke, men argentineren var aldri borti ballen.

James Wilson – 29 dager

Louis van Gaal har tidligere snakket om viktigheten av å satse på ungguttene. James Wilson har fått mye tillit denne sesongen, men har kun klart å score to ganger for United. Det tok 256 dager fra han scoret to mål i drømmedebuten mot Hull forrige sesong, til han satte inn 2-0 mot QPR i januar. Han scoret sist 3-0-målet mot Cambridge, i samme kamp som Marcos Rojo scoret sitt eneste mål.

Juan Mata – 29 dager

Det så ut til at det skulle løsne skikkelig for Juan Mata før jul. Spanjolen scoret fem mål og noterte seg for tre målgivende pasninger i løpet av høsten, men har fått mindre og mindre tillit etter nyttår. Mata har kun spilt 85 ligaminutter siden han spilte hele kampen i 0-1-tapet for Southampton 11. januar- Det er 80 dager siden han scoret sitt forrige ligamål, i 3-0-seieren over Liverpool. I cupen fikk han tillit mot Cambridge, og da var han én av tre målscorere.

Falcao – 46 dager

Hvem skulle tro at en spiller av Falcaos kaliber ville oppleve en måltørke på hele 46 dager? Til colombianerens forsvar, har han kun spilt 240 minutter med ligafotball siden 3-1-seieren over Leicester City. Men Falcao har i tillegg spilt 90 minutter hjemme mot Cambridge og 60 minutter mot Preston siden det. Falcao, som scoret i det 32. minutt og ble byttet ut i 79. mot Leicester, kan ikke ha mange perioder med 447 målløse minutter om han skal spille for United også neste sesong.

youngfal
SKUFFENDE: Falcao har hatt en alt annet enn imponerende sesong for United. Mot Preston ble han erstattet av Ashley Young.

Ángel Di María – 59 dager

Ángel Di María begynte med et skikkelig smell for Manchester United, og herjet voldsomt i sine første kamper for United. Men utover i sesongen har det gått tyngre for Di María, som også skal være preget av innbruddet i hans eget hjem. Nå er det 59 dager siden han pyntet på resultatet mot Yeovil Town fire dager inn i det nye året.

Paddy McNair – 158 dager

Paddy McNair har fått sitt gjennombrudd i Manchester United denne sesongen, men har foreløpig ikke klart å score mål. Han debuterte i 2-1-seieren over West Ham 27. september i fjor. Han har fått 758 minutter i ligaen, i tillegg til flere opptredener i FA-cupen.

Luke Shaw – 171 dager

Heller ikke Luke Shaw har klart å score for United. Kanskje kan man ikke vente seg noen mål fra venstrebacken heller, for han scoret ikke for Southampton heller. Shaw har ikke scoret et mål på seniornivå siden han scoret i en 8-0-seier i en treningskamp mot Palamós i juli 2013.

Swansea City v Manchester United - Premier League
ISKALD: Luke Shaw er alt annet enn brennhet foran motstanderens mål. Han har til gode å finne veien til nettmaskene i Premier League.

Tyler Blackett – 200 dager

Tyler Blackett er den tredje og siste av Uniteds utespillere som ikke har scoret. Han spilte hele kampen i åpningstapet mot Swansea. Blackett har faktisk fått spille 624 minutter i Premier League denne sesongen, men målene lar vente på seg.

Adnan Januzaj – 333 dager

Vidunderbarnet Adnan Januzaj var det store lyspunktet i en ellers bekmørk sesong under David Moyes. Denne sesongen har det gått litt tråere, og det er nå hele 33 dager siden han satte inn 4-0-målet på overtid mot Newcastle i starten av april forrige sesong.

Phil Jones – 361 dager

Forsvarsspillerne har sluttet å score mål for United. Til tross for at Van Gaal hevder at United trener mye på dødball, er det kun Smalling av forsvarsspillerne som har scoret seriemål for United. Jones, som har tilbrakt mye tid på tribunen og i sykesengen, virker også å ha havnet bak Smalling i køen. Dersom Jones ikke scorer mot Arsenal heller, er det over ett år siden han scoret sist.

Michael Carrick – 388 dager

Uniteds dypliggende playmaker har aldri vært en målscorer. Carrick har ved noen sporadiske anledninger funnet veien til nettmaskene, og nå er det over ett år siden han scoret i 2-2-kampen mot Fulham 9. februar i fjor.

Michael Carrick og Juan Mata
GRATULASJONER: Carrick feirer scoring, men han har ikke for vane å være den som scorer målene for United.

Jonny Evans – 406 dager

Den nysuspenderte midtstopperen virket veldig farlig på dødball i Sir Alex Fergusons siste sesong som United-manager, da Evans scoret tre mål i serien og ett i Champions League. Forrige sesong scoret han bare to mål totalt, sist gang i 2-1-seieren mot Sunderland i ligacupsemifinalen, da United-røk ut i straffesparkkonkurransen.

Antonio Valencia – 417 dager

Et ankepunkt mot Antonio Valencia har vært hans manglende evne til å produsere mål og målgivende pasninger. Denne sesongen har ecuadorianeren kun notert seg for to målgivende pasninger, men han har i tillegg vært nest sist på to selvmål denne sesongen, og var også mannen som ble felt da Juan Mata scoret mot Stoke.

Rafael – 739 dager

Vi må helt tilbake til 23. februar 2013 for å finne forrige kamp hvor Rafael scoret mål. Han satte inn 1-0-målet i 2-0-seieren over QPR, hvor Ryan Giggs satte inn det andre målet og scoret sitt siste seriemål for United. Det spørs nok om Rafael kommer til å score igjen for United, for det later til at brasilianeren ikke figurerer i Louis van Gaals fremtidsplaner.

Powered by Labrador CMS