– 20 år på toppen

Signaturblekket har knapt tørket etter at han forleden skrev under på en ny ettårskontrakt, men Ryan Giggs ser allerede frem til å undertegne flere avtaler med klubben han har spilt for siden tidlig tenåringsalder.

Den nye kontrakten utløper først sommeren 2009, men «Den walisiske trollmannen» lar ikke det hindre ham i å se enda lenger frem i tid. Han har nemlig ingen planer om å gi seg før han kan se tilbake på 20 år med førstelagsfotball.

Ettersom han debuterte som 17-åring i mars 1991, innebærer det i så fall at vi kan se frem til ytterligere tre og et halvt år med Giggs-magi på Old Trafford.

«For et par år siden, da jeg signerte min forrige kontrakt, var vi enige om at å vurdere en ny avtale år for år, og det er nøyaktig det vi har gjort. Forhåpentligvis vil jeg få muligheten til å skrive under på ytterligere et par stykker,» sier veteranspilleren til MEN.

Og to ettårsavtaler til etter den allerede eksisterende, vil være nok til at Giggs kan få oppfylt sitt ønske om 20 år på førstelaget.

Fortsatt like sprek

«Jeg trives like mye med fotballen nå som noensinne tidligere. Når du vet at karrieren går mot slutten nyter du hvert eneste øyeblikk. Som 18-, 19-åring innbiller du deg gjerne at alt vil vare evig, men det gjør det naturligvis ikke; derfor nyter jeg nå tilværelsen.

«Det er vanskelig å si hvor lenge jeg kan fortsette med dette, men siden jeg fremdeles føler meg like sprek som før satser jeg på å holde det gående så lenge som mulig.

«Da jeg i vår bestemte meg for å gi meg på det walisiske landslaget, var det i håp om at det ville bidra til en forlengelse av karrieren min. Selv om jeg siden den gang kun har mistet noen få landskamper, føler jeg allerede at jeg har hatt mye igjen for avgjørelsen. Når andre har hatt internasjonale kamper på programmet, har jeg isteden benyttet tiden til å trene godt, noe som har vært til stor nytte for meg,» sier Giggs, som 29. november fyller 34 år.