Skuffende tap i Casey Stoneys siste kamp

Casey Stoney gir seg som kjent som United-trener, og søndag ettermiddag fikk hun en trist avslutning på sin tid i United med et 2-3-tap hjemme mot Leicester i FA-cupen.

Jess Sigsworth og Jane Ross scoret Uniteds to mål, men svakt forsvarsspill i to situasjoner rett etter hverandre førte til at Leicester snudde fra 2-1 til 2-3 på rundt ett minutt.

Det er gode dager for Leicester i FA-cupen for tiden, og her ble det altså en ny triumf, mens Stoney garantert ikke vil være fornøyd med det United viste.

Leicester rykket for øvrig opp fra Championship til toppdivisjonen på bekostning av lag som Durham og Liverpool.

Hanson mye involvert

Manchester United var det klart beste laget i førsteomgangen på Leigh Sports Village, men det tok litt tid før målene kom.

Leah Galton, Jane Ross, Kirsty Hanson og Jess Sigsworth var alle farlig frempå, og selv høyreback Martha Harris hadde noen skuddforsøk.

Mange av angrepene involverte Kirsty Hanson på høyrekanten, og hun burde nok egentlig endt opp med en målgivende pasning i denne omgangen, til enten Galton eller Sigsworth.

Manchester United v Leicester City - Vitality Women's FA Cup 5th Round
MYE INVOLVERT: Kirsty Hanson.

1-0 og 1-1

Målene kom, men det var ikke Hanson som fikk den målgivende pasningen til 1-0, men Leah Galton på den andre kanten.

Hun spilte ballen frem til Jess Sigsworth, som tok med seg ballen forbi en Leicester-forsvarer før hun satte ballen i mål bak Leicester-keeperen.

United-spillerne feiret ved å løpe bort til Casey Stoney på sidelinjen for å feire med sin avtroppende sjef.

Like før pause kom utligningen for Leicester, da de var på en sjelden visitt på Uniteds banehalvdel. Shannon O’Brien vendte godt opp utenfor Uniteds sekstenmeter og skjøt ballen flott ned i hjørnet. Trolig var ikke sikten all verden for Mary Earps i den situasjonen.

Uansett stod det 1-1 til pause, noe som var skuffende etter at United hadde dominert.

JESS SIGSWORTH: Her sendte hun United i ledelsen.

United tok ledelsen igjen

I andreomgangen kom Ona Batlle inn for Leah Galton, og United fortsatte å ha overtaket.

Litt før kvarteret av andreomgangen var spilt, så ble United også belønnet med en scoring.

Jane Ross skjøt med venstrefoten fra omtrent 16-meterstreken, og skuddet kom kanskje noe overraskende på Leicester-keeperen (i tillegg til at ballen muligens skiftet retning), og ballen snek seg inn i korthjørnet, og United var tilbake i ledelsen.

Marerittminutter for United

United så ut til å ha kontroll, men plutselig raknet det helt i forsvaret.

Maria Thorisdottir hadde tidligere i andreomgangen satt United i trøbbel med en svak pasning bakover, og i det 69. minutt gjorde hun det igjen, og Hannah Cain utnyttet det og plasserte ballen forbi Mary Earps i United-målet.

Like etterpå mistet United ballen, og Millie Turner tapte duellen med Leicesters Natasha Flint, som satte ballen i mål, og plutselig måtte Earps hente ballen ut fra nettet for andre gang på rundt ett minutt.

United måtte plutselig jakte mål igjen, og Stoney byttet inn Carrie Jones og toppscorer Ella Toone for de to målscorerne i håp om å få det.

Det var United som dominerte på slutten, men målene kom ikke, og dermed endte Casey Stoneys tid i United med et skuffende cuptap.

leicesterfeiring160521
REVEJUBEL: Leicester slo ut United av FA-cupen.

Manchester United 2–3 (1-1) Leicester City

Leigh Sports Village
FA Women’s FA Cup

Mål: 1-0 Jess Sigsworth (32.), 1-1 Shannon O’Brien (45+1.), 2-1 Jane Ross (59.), 2-2 Hannah Cain (69.), Natasha Flint (70.).

Manchester United: Mary Earps – Martha Harris, Maria Thorisdottir, Millie Turner, Kirsty Smith – Katie Zelem (C), Lucy Staniforth – Kirsty Hanson, Jane Ross (Ella Toone, 75.), Leah Galton (Ona Batlle, 46.) – Jess Sigsworth (Carrie Jones, 75.).
Ubenyttede innbyttere: Fran Bentley, Amy Turner.

(Her kommer det liveoppdateringer om det viktigste fra kampen.)

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village! Det hele skal avgjøres i dag.

3: Stor sjanse for United! Innlegg fra Kirsty Hanson fra høyresiden, og Leah Galton klarer ikke å få headingen sin på mål.

4: Nytt godt Hanson-innlegg, Sigsworth kommer seg ikke skikkelig på den. God start av Hanson.

12: God sjanse for Sigsworth etter å ha blitt spilt gjennom av Hanson, men skuddet er ikke godt nok, og Leicester-keeperen redder.

15: Det ser ut til at kampen er tilgjengelig på MUTV (via Sumo) her også, selv om vi ikke befinner oss i Storbritannia eller Irland, så nå har kanskje en del av dere muligheten til å se kampen selv om dere er i Skandinavia.

21: Jane Ross med skudd ikke så altfor langt utenfor i etterkant av et lurt cornertrekk.

25: Sigsworth spiller gjennom Hanson, men en meget god takling hindrer Hanson i å komme seg til skudd. Noen sekunder senere skyter Jane Ross utenfor igjen.

26: Martha Harris er veldig aktivt med offensivt i denne kampen hittil. Har hatt noen blokkerte skudd, og skjøt nettopp over nå. Er kanskje ekstra lysten på en scoring i Casey Stoneys siste kamp, siden søstra Megan er partneren til Stoney.

29: Harris åpner opp Leicester-forsvaret med en god pasning, og angrepet ender opp med et skudd himmelhøyt over fra Lucy Staniforth.

30: Sigsworth header utenfor – så ikke ut til at hun trodde at ballen ville komme frem til henne, så hun ble egentlig mest truffet.

32: MÅL! Jess Sigsworth scorer. Spilles frem av Leah Galton, lurer ballen med seg forbi en forsvarsspiller som selger seg, og plasserer ballen i mål. Alle spillerne løper over og feirer med Casey Stoney.

43: Leicester har ikke skapt mange problemer for United hittil. Mary Earps måtte nettopp gjøre en redning, men det var allerede avblåst for offside.

45+1: MÅL til Leicester. God avslutning av Shannon O’Brien! Ikke veldig imponerende forsvarsspill.

PAUSE. Skuffende at det står 1-1 etter United-dominans.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Ona Batlle har erstattet Leah Galton. Ser ut til at hun skal spille høyreving, mens Hanson går over på venstrevingen.

56: Hanson med innlegg fra venstre, men Jane Ross kommer seg ikke på ballen der. Nytt innlegg fra Batlle like etterpå, men den skifter retning og går inn til keeper.

57: Stor sjanse for Kirsty Hanson, men keeper får slått Hansons skudd til corner.

59: MÅL! Jane Ross skyter med venstre fra rundt 16-meteren. Den kom litt overraskende for keeper, og ballen sniker seg inn i korthjørnet (muligens etter en retningsforandring.

61: Devlin har kommet inn for Leicester.

65: Stor United-sjanse med klabb og babb i feltet, men revene får avverget på streken.

66: Sigsworth header mot mål, men keeper redder.

69: MÅL. Forferdelig tabbe av Thorisdottir. Spiller ballen tilbake mot Earps, men tilbakespillet er altfor svakt, og Cain plukker opp ballen og setter den forbi Earps. Andre gangen Thorisdottir har skapt en stor

70: MÅL. United-forsvaret kollapser. Millie Turner taper duellen med Flint, som scorer. Nå må United snu det på slutten.

75: BYTTER: Carrie Jones og Ella Toone kommer inn for Jess Sigsworth og Jane Ross.

84: Nesten-sjanse for United. Lucy Staniforth slår farlig inn mot Jones, men Leicester er noe heldige, og ballen går bare ut til utspill fra keeper.

90+1: Det er lagt til fem minutter. Det burde nok vært mer etter alle skadene og byttene som det har vært her.