– Håper LvG fulgte med

James Wilson håper at hans scoringsshow mot City-reservene vil ha tiltrukket seg Louis van Gaals oppmerksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Den fortsatt bare 18 år gamle spissensasjonen senket de lyseblå nærmest på egenhånd i torsdagens Manchester Senior Cup-finale på Ewen Fields i Hyde. City var det klart beste laget før pause, og så ut til å gå til hvilen med en knapp, men særdeles fortjent 1-0-ledelse, da Wilson slo til med et soloraid. Etter å ha passert den ene etter den andre og tråklet seg inn i 16-meteren, avsluttet han omgangen ved å banke ballen inn i motsatt  hjørne. Dermed sto det plutselig 1-1, og United hadde skaffet seg en kraftig vitamininnsprøytning foran 2. omgang.

Snart skulle det vise seg at uttrykket «a game of two  halves» sjelden har hatt større gyldighet enn akkurat i denne finalen. Etter at City hadde dominert 1. omgang, tok United fullstendig over etter pause. Og med spillere som James Wilson på topp, blir alt seende så enkelt ut. Ytterligere tre ganger klarte han å overliste City-keeperen, og dermed havnet pokalen i United-garderoben for fjerde år på rad.

– Et Manchester-derby er i seg selv en stor begivenhet, og følelsen blir bare ekstra god når det ender med cuptriumf etter fire fulltreffere, sa en lykkelig Wilson til MUTV like etter kampslutt i Hyde.

Manchester United v Manchester City: Manchester Senior Cup Final
En stolt James Wilson med MSC-pokalen.

– Allikevel er seier over våre største rivaler mer enn nok for meg. City vant Premier League og er alltid ute etter å vinne troféer. Så å ha stoppet dem her i kveld – og attpå til med fire scoringer, det er stort, gliste han.

Wilson innrømmet samtidig at det ikke så allverdens lyst ut da City tok kontroll og dominerte kampen innledningsvis:

– Nei, da holdt de ballen i laget og spilte rundt oss. Derfor var det viktig med utlikningsmålet på tampen av omgangen; det er bestandig et godt tidspunkt å score på. Deretter endret vi litt på formasjonene i 2. omgang og dominerte kampen.

På spørsmål om han med denne opptredenen vil ha gjort inntrykk på Van Gaal, svarte Wilson:

– Jeg håper jo det. Jeg fikk i alle fall vist ham hva jeg er i stand til. Forhåpentligvis blir jeg kalt inn og får anledning til å gjøre det samme for den nye sjefen også.

– Har mye å lære

Warren Joyce, Wilsons reservelagssjef, var naturligvis strålende fornøyd med sin unge elev. Likevel var han tilbakeholden med rosen. Det er tydelig at det er om å gjøre å sørge for å holde den unge spissens føtter trygt plantet på bakken:

– Han er ung og litt naiv, både taktisk og teknisk, så han har fortsatt mye å lære, sa Joyce etter å ha sett Wilson sette fire mål på City-keeperen.

Powered by Labrador CMS