Ethan Williams løper med ballen.

United-unggutta tapte mot Bayern

Noen timer før A-laget skal i aksjon, møtte også Uniteds U19-lag Bayern München i det som var den første gruppespillskampen i UEFA Youth League.

Dette er sjette gang United er med i turneringen siden den startet opp i 2013, der ungdomslagene til de som er med i herrenes Champions League deltar, og United har ikke tradisjon for å gjøre det veldig sterkt i turneringen.

Det ble ingen god start for United, for hjemmelaget Bayern vant fortjent 2-0.

Svak førsteomgang

Travis Binnions United startet veldig lovende de første sekundene, men etter hvert tok Bayern fullstendig over, og dominerte stort mot et United-lag som hadde altfor mange spillere som rett og slett ble usynlige mot et taktisk godt Bayern-lag.

United klarte bare periodevis å skape noe selv, mens Bayern skapte en rekke gode muligheter. For United handlet det stort sett om Ethan Williams, men han ble litt for alene.

I det 40. minutt tok Bayern ledelsen fortjent da Robert Ramsak kom seg fri på bakerste stolpe da Bayern fikk slått inn fra venstre.

United så dårligere ut i alle faser av spillet, og kunne fort vært under med flere mål.

NEPPE FORNØYD: U21-trener Travis Binnion, som leder Uniteds U19-lag i UEFA Youth League.

Bedre fra United – men uten uttelling

United leverte definitivt en bedre andreomgang enn det som ble vist i den første omgangen. Det ble gjort en del bytter av Binnion, men like mye handlet det kanskje om at enkeltspillere hevet seg, som kaptein Maxi Oyedele, som var en av Uniteds beste i andreomgangen etter å ha slitt tungt i den første.

Det var likevel ikke så veldig mange store sjanser United kom seg til, og Bayern-sjansene var fortsatt størst, men en god Elyh Harrison i United-buret hindret lenge dobling av ledelsen.

I det 80. minutt kom til slutt 2-0 fra Michael Scott, i en brukbar United-periode, og da så det kjørt ut.

Like før slutt hadde United to-tre gode sjanser i en fin sluttspurt, men det ble 2-0 og en skuffende start på UEFA Youth League, både resultatmessig og spillemessig.

U19: Bayern München 2-0 (1-0) United

UEFA Youth League
FC Bayern Campus

Mål: 1-0 Robert Ramsak (40.), 2-0 Michael Scott (80.).

Manchester United: Elyh Harrison - Habeeb Ogunneye, Willy Kambwala, Louis Jackson, James Nolan (Harry Amass, 55.) - Maxi Oyedele (C), Finley McAllister (Jayce Fitzgerald, 55.)- Shea Lacey (Victor Musa, 46.), James Scanlon (Ruben Curley, 84.), Ethan Williams - Ethan Wheatley

Ubenyttede innbyttere: Tom Myles, Jack Kingdon, Ashton Missin.

1:  Kampen er i gang!

1:  United går rett i angrep. Ethan Williams løper inn i sekstenmeteren til Bayern, men takles.

3: Et Williams-frisparkinnlegg skaper litt trøbbel for Bayern-keeperen, men han får ballen under kontroll.

6: Dobbeltsjanse for Bayern. Manuba kommer seg til skudd, Harrison redder, og så klarer United å blokkere returen, og får etter hvert klarert.

9: Nytt Bayern-skuddforsøk, men det blokkeres igjen, og ble ganske ufarlig.

11: Stor sjanse for Bayerns Ramsak! Innlegg fra høyre, men han klarer ikke å få satt ballen i mål fra kort distanse. Bayern klart best de siste fem minuttene.

13: Bayern-skudd fra distanse går over Elyh Harrisons mål.

18: Williams vinner frispark, og skyter selv, og keeper redder den med beina. Så ikke ut til å ha helt kontroll på den.

21: Ethan Wheatley kommer seg frem til en avslutningssituasjon, men blir forstyrret, og det ender med et United-hjørnespark. Ikke relatert til selve kampen: Richard Arnold, John Murtough, Nick Cox, Cliff Baty og Dave Harrison er blant de United-ansatte til stede her.

22: Det påfølgende hjørnesparket heades over at Wheatley. United klart bedre nå enn de var i en periode.

23: OK Bayern-spill resulterer i et lavt skudd som Elyh Harrison ikke har noen problemer med å stoppe.

25: Ramsak kommer seg fri i feltet igjen, og får en god sjanse etter et innlegg fra venstre, men Harrison redder headingen fra Bayern-spissen.

26: For de som eventuelt ser TV 2-sendingen, og lurer på hvorfor kommentator snakker som om United spiller med tre midtstoppere selv om det helt tydelig er en vanlig forsvarsfirer, så viste UEFA-grafikken tre midtstoppere før kampen.

27: Litt kaos i United-forsvaret etter en svak pasning fra keeper Harrison, men Finley McAllister tar kontroll over situasjonen og vinner et frispark for United.

37: Habeeb Ogunneye får et soleklart gult kort. Den taklingen var så sen at han nesten kunne fått kortet i kveldens A-lagskamp.

38: Rüger skyter, men rett på Harrison.

40: MÅL. Ramsak scorer for Bayern München. Fint angrep, og de slår et lavt innlegg inn mot bakerste stolpe der Bayern-spissen kommer og setter ballen i mål.

45+1: Det er lagt til ett minutt her i det som ikke har vært en god omgang av United.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: United har byttet Victor Musa inn for Shea Lacey. Sistnevnte var bortimot usynlig i førsteomgangen. Undertegnede synes vel kanskje at det hadde vel så mye med at United ble taktisk utmanøvrert som noe annet, så skulle gjerne sett mer av Lacey her.

51: Bayern klart best i starten her også, men Victor Musa nettopp med et fint løp før pasningen inn mot Wheatley ikke var av samme kvalitet.

53: Bayern svært nær 2-0, men United får igjen blokkert.

55: DOBBELTBYTTE: Harry Amass og Jayce Fitzgerald kommer inn for James Nolan og Finley McAllister.

56: Bayern er gjennom, men de klarer ikke å overliste Elyh Harrison. Keeperen er viktig for United nå.

57: Ogunneye ligger nede etter en vond landing.

59: Musa med en brukbar heading etter et bra United-angrep ledet an av Ethan Williams. Ogunneye spiller for øvrig videre.

65: Williams med et fremragende forarbeid før Musa skyter via en Bayern-spiller og utenfor. God United-sjanse.

70: Oyedele slår farlig inn foran mål, men Musa blir hindret av en Bayern-forsvarsspiller. United har vært vesentlig bedre i andreomgangen enn i den første. Trolig ville nok en spiller som Isak Hansen-Aarøen kunne utgjort en stor forskjell her.

73: Et opphold i spillet etter et hodesammenstøt mellom Willy Kambwala og en Bayern-spiller. Ser ut til at det gikk hardest utover Bayern-spilleren.

80: MÅL. Bayern dobler ledelsen. For passivt forsvarsspill av United, og Bayern-innbytter Scott skrur ballen inn i hjørnet. Målet kommer i det som egentlig har vært en ganske OK United-periode.

84: BYTTE: Ruben Curley erstatter James Scanlon på slutten.

88: Stolpeskudd fra Bayern.

90: Utrolig United-sjanse! Wheatley slår inn, Amass legger den til rette (uklart om det var det han prøvde på!) for Curley, men keeper og forsvaret får i samarbeid reddet på streken.

90+1: Ny god United-sjanse! Jackson-heading fra et Curley-innlegg.

90+3: Wheatley kommer seg til en nesten-sjanse, men blir forstyrret for mye i skuddøyeblikket.