Ella Toone jubler etter å ha doblet ledelsen mot Tottenham Women, 12. desember 2023.

WSL:

United knuste Tottenham i London

Publisert Sist oppdatert

Det var i det minste ett Manchester United-lag som vant denne helga. 

Manchester United-kvinnene hadde press på seg etter at de nærmeste konkurrentene over dem begge hadde vunnet vanskelige kamper, og United taklet det på imponerende vis ved å vinne 4-0 borte mot Tottenham. 

Melvine Malard (x2), Ella Toone og Hayley Ladd scoret målene for United. 

LES OGSÅ: Marc Skinner: – Det var den riktige avgjørelsen for United, og den riktige avgjørelsen for Martha

Marc Skinner snakker med Sky Sports før Tottenham Hotspur Women 0-4 Manchester United, 10. desember 2023.
VANT: Marc Skinner og Manchester United.

Tottenham best i gang

Manchester United startet med Hayley Ladd på midtbanen i Hinata Miyazawas skadefravær, mens Melvine Malard kom inn på topp, hvor hun spilte foran trioen Parris, Toone og Galton. 

Det var uansett hjemmelaget som kom best i gang, og ex-red Martha Thomas fikk et skudd blokkert som ga en kjempesjanse til Tottenham-kaptein Beth England, men hennes skudd ble blokkert av Maya Le Tissier. 

Generelt så det litt tamt ut fra United i starten, og Mary Earps måtte i aksjon noen ganger. 

Så slo United til

Selv om Spurs hadde startet best, så roet det seg litt ned etter hvert, uten at det betydde at United begynte å dominere det som skjedde på Brisbane Road. 

Like før halvtimen var spilt tok uansett United ledelsen litt ut av ingenting. 

Leah Galton slo ballen tilbake til Hannah Blundell, og United-venstrebacken slo et innlegg som så ut til å gå inn til keeper, men så dukket Melvine Malard opp på bakerste stolpe. Malard så ut til å få en ørliten ballberøring, eller kanskje lurte hennes tilstedeværelse bare den passive Tottenham-keeperen, men uansett endte ballen i mål. 

Melvine Malard setter ballen forbi keeperen til Tottenham Hotspur Women, 10. desember 2023. Spurs 0-4 United.
SCORET UNITEDS FØRSTE: Melvine Malard.

Toone doblet

Mens United startet første omgang ganske dårlig, så startet den andre omgangen med United-dominans. 

Da er det viktig å utnytte det, og det gjorde United. 

Ella Toone har virket bedre i det siste etter en fryktelig svak start på sesongen, og hun lobbet inn Uniteds andre etter å ha blitt flott spilt frem av Melvine Malard. 

Dette var Toones andre mål denne sesongen, etter at det første kom borte mot Brighton & Hove Albion.

Ella Toone scorer Uniteds andre mål i Tottenham Hotspur Women 0-4 Manchester United, 10. desember 2023.
SCORET UNITEDS ANDRE: Ella Toone.

Malard og Ladd sikrer seieren

Om det var noen tvil om det første målet i kampen, så slapp Melvine Malard noen tvil om det tredje. Det var hennes mål. 

Hun dunket ballen i mål fra 17 meter etter at Hayley Ladd like før hadde blitt taklet (lovlig eller ulovlig) i Spurs-boksen. 

I det 84. minutt økte Ladd selv til 4-0 for bortelaget United etter å ha blitt servert av innbytter Lucía García, og det ble med det en firemålsseier for United.

Chelsea og Arsenal står begge med 22 poeng etter ni kamper, mens Manchester City ligger på tredjeplass med 19 poeng. Like bak der igjen kommer United med 18 poeng.

Nå venter Leicester i ligacupgruppespillet på torsdag, før United-kvinnene skal møte Liverpool søndag 17. desember (som United-herrene, bare at det er på hjemmebane – og at United er favoritter). Se terminlista her.

Melvine Malard jubler for sitt andre (og Uniteds tredje) mål i Tottenham Hotspur Women 0-4 Manchester United, 10. desember 2023.
TOMÅLSSCORER: Melvine Malard.

Tottenham 0–4 (0-1) Manchester United

FA Women's Super League
Brisbane Road

Mål: 0-1 Melvine Malard (29.), 0-2 Ella Toone (51.), 0-3 Malard (59.), 0-4 Hayley Ladd (84.).

Manchester United: Mary Earps – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner (Gemma Evans, 87.), Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Nikita Parris (Lucía García, 67.), Ella Toone (Lisa Fjeldstad Naalsund, 87.), Leah Galton (Rachel Williams, 82.) – Melvine Malard (Geyse, 67.).

Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Phallon Tullis-Joyce.

LIVE: 

1: Kampen er i gang på Brisbane Road! Spurs spiller hjemmekampene sine her, og ellers er det også stadionanlegget til League One-klubben Leyton Orient.

1: Verdt å nevne at Tottenham-kaptein Beth England er tilbake her etter å ha vært skadet. Ikke optimalt for United.

2: Ser ut til at Malard legger seg på høyrekanten i starten. Har spilt en del der hittil, men hadde vel kanskje trodd at hun ville spille spiss i dag siden Geyse er på benken (trolig på grunn av at hun har kommet tilbake fra Sør-Amerika). Parris på topp i starten her.

4: ...og der var Malard på topp. Ikke dumt å ha spillere som kan skifte litt på plassene.

5: Earps redder et optimistisk Tottenham-langskudd.

7: Kaotisk i United-forsvaret. Earps redder et skudd av ex-red Martha Thomas, gir retur, og Beth England får skutt mot mål, men der er Maya Le Tissier som en reddende engel. Tottenham best i gang.

11: Mer godt forsvarsspill av Le Tissier hindrer Tottenham i å komme seg gjennom.

12: Blundell får sendt avgårde et skudd fra like innenfor sekstenmeteren i etterkant av et hjørnespark, og det ser ut til at den har en god retning, men Spurs får blokkert skuddet.

21: Ikke spesielt mye som skjer nå. Det er i det minste bedre enn at Spurs skaper sjanser.

25: Leah Galton skyter over etter forarbeid fra Riviere. Går via Spurs-spiller. Det påfølgende hjørnesparket ender med et Turner-skudd over.

29: MÅL! Melvine Malard scorer! Et Hannah Blundell-innlegg ser nokså ufarlig ut, men så har Malard lurt seg inn bak forsvaret og får en liten berøring på ballen som lurer en altfor passiv Tottenham-keeper. Eller var hun borti? Uansett ligger ballen i mål! 

34: Earps stopper et Bizet Ildhushøy-skudd (eller innlegg?) uten problemer.

39: Galton stoppes ute på siden, og vinner et soleklart frispark i duell med Ash Neville. Tottenham får klarert frisparket.

43: Spurs sliter med å klarere, og Ladd får sjansen til å skyte, men avslutningen er ikke særlig farlig.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Det kan forresten se ut til at Malard har blitt kreditert målet, og det stemmer bra med det undertegnede oppfattet situasjonen som.

48: United og Jayde Riviere snytt for et soleklart frispark! Eller var det innenfor, slik at det var et straffespark en ble snytt for?  Trolig et frispark. 

51: MÅL! Ella Toone! Forarbeid av Malard denne gangen. Hun tar ned ballen fint etter et langt fremspill, og så spiller hun Toone gjennom, og Toone får lobbet ballen over Spurs-keeperen.

54: Rene overfallet på Leah Galton fra Jessica Naz, som allerede har gult kort. Kunne fort blitt utvist der, men slipper unna.

56: Tottenham gjør et dobbeltbytte hvor de klokelig bytter ut Jessica Naz. I tillegg går kaptein Bethany England ut. Inn med Rosella Ayane og Kit Graham.

57: Farlig innlegg fra Martha Thomas, men Mary Earps er våkent ute. Hun har vært litt passiv i en del slike situasjoner denne sesongen, så veldig godt at hun ikke var det nå, for da ville det blitt en gigantsjanse for hjemmelaget.

58: Blundell prøver å gjenta måloppskriften fra førsteomgangen ved å slå inn mot Malard, men Spurs får ballen halvveis unna. Hayley Ladd vinner ballen like utenfor sekstenmeteren, men innlegget hennes treffer ikke noen.

59: MÅL! Melvine Malard! Denne gangen er det ingen tvil. Hayley Ladd tar med seg ballen inn i sekstenmeteren, men takles hardt. Mens alle undrer seg på om ikke dommeren skal peke på straffemerket, så har ballen trillet bort til Melvine Malard, som skyter i mål. 

67: DOBBELTBYTTE: Lucía García og Geyse erstatter Nikita Parris og Melvine Malard.

73: Bizet Ildhushøy med et skudd rett på Earps.

77: Riviere vinner ballen, og gir den Geyse, som kommer seg fri og løsner et skudd. Det skuddet går dessverre over mål.

79: Ella Toone halter litt etter å ha blitt utsatt for en litt sen takling. Seieren er neppe i fare her, så Toone kan nok fint byttes ut her. Samtidig ser hun friskere ut allerede i løpet av denne oppdateringen, så kanskje hun fullfører?

80: Celin Bizet Ildhusøy og ex-red Martha Thomas erstattes av Linyan Zhang og Ramona Petzelberger. Da ble det ikke mål for Thomas, som startet dagen som WSL-toppscorer. Nå er det Brightons Elisabeth Terland som har tatt over ledelsen på toppscorerlista!

82: BYTTE: Rachel Williams erstatter Leah Galton. Nå er hun nok lysten på enda et mål som innbytter! Spesielt siden det er mot gamleklubben, kanskje.

84: MÅL! Hayley Ladd! Lucía García prøver å komme seg til skudd, men finner heller Hayley Ladd i bedre posisjon.  Hun sender avgårde et flott (og litt merkelig) skudd som går over keeper, og går inn nesten midt i mål.

87: BYTTER: Lisa Naalsund og Gemma Evans kommer inn for Ella Toone (som ikke ser skadet ut) og Millie Turner. Da har United bare igjen to keepere på benken.

90+1: Det legges til fem minutter, så United har tid til flere mål.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS