Arsenal FC v Manchester United - Premier League

United har fått dårlig betalt

Publisert Sist oppdatert

Fem scoringer og sju baklengs er fasit etter fire kamper.

Det betyr -2 i målforskjell, og at United er blant lagene som har fått dårligst betalt i ligaen så langt.

Vi har sett på såkalt expected goals (xG) for og i mot, og selv om det er tidlig i sesongen, så viser det uansett noen interessante tall.

For det første har United i utgangspunktet en xG for på 7,5, som er to og et halvt mer enn det som er blitt scoret.

For det andre har United en xG i mot på 6,58, som jo er litt mindre enn det som egentlig er blitt sluppet inn.

Nå er ikke en xG i mot på 6,58 særlig imponerende på fire kamper, spesielt ikke når Manchester City (2,61) og Arsenal (2,93) har under tre.

Legger vi sammen xG for og i mot burde uansett United vært nærmere ett mål i pluss enn to i minus – med 2,92 dårligere målforskjell enn forventet.

Kun Everton, Burnley og Chelsea har samlet sett fått dårligere betalt enn United så langt, og for spesielt førstnevnte er tallene brutale da de med en samlet xG på 1,67 står med -6 i målforskjell.

På den andre siden har aller mest Tottenham, men også Liverpool, Brighton og West Ham hatt mest marginer på sin side, eller vært mer effektive enn det som er forventet.

xG

Det skal sies at oversikten, som kan ses over, kun viser målforskjell og samlet xG – og ikke hvordan resultatene i enkeltkampene og dermed poengene – hadde blitt fordelt annerledes.

Det er imidlertid tydelig at United med litt mer hell og dyktighet både kunne – og burde – scoret mer, og hatt en bedre uttelling enn det har vært til nå.

Kanskje kan en Rasmus Højlund gjøre noe med det?

Powered by Labrador CMS