United bekrefter: Ruud van Nistelrooy er tilbake - René Hake også klar

Ruud van Nistelrooy gjør comeback i Manchester United - og får med seg René Hake.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekrefter de to ansettelsene på sine nettsider torsdag. Det har lenge blitt rapportert at René Hake og Ruud van Nistelrooy kom til å bli en del av Erik ten Hag sitt trenerteam. 

Nå har de begge fått innvilget sine arbeidstillatelser og begynner offisielt på arbeidet inn mot 2024/25-sesongen. 

Ekstra gledelig for mange er det nok at Van Nistelrooy er tilbake. Han skal ha valgt trenerjobben i United fremfor muligheten til å bli manager i Burnley.

- Sammen med Erik jobber vi med å styrke alle områder av herrenes førstelag, og å fornye trenerteamet var en viktig del av det, sier sportsdirektør Dan Ashworth, som legger til: 

- Det er ekstra gledelig å ønske Ruud velkommen tilbake til klubben han hadde så mye suksess i som spiller. Jeg er sikker på at han og René vil bidra til å styrke vinnermentaliteten og de høye standardene vi sikter på å ha. 

Ruud van Nistelrooy bøttet inn scoringer for Manchester United.

Den perfekte læremester? 

Den gamle storscoreren Ruud van Nistelrooy, som banket inn 150 mål for klubben, returnerer for første gang siden han forlot United til fordel for Real Madrid i 2006. Den tidligere målmaskinen var med på å vinne Premier League, FA-cupen, ligacupen og Community Shield med United. 

De fleste kan nok være nok enige i at det knapt finnes en bedre læremester for Rasmus Højlund eller for Joshua Zirkzee - som nå er på vei

Han har vært inne i treneryrket de siste årene: I tillegg til å ha vært PSV-manager tidligere, har Van Nistelrooy jobbet som assistenttrener for det nederlandske landslaget. 

Hvis du lurer på hvordan Ruud van Nistelrooy er som trener, anbefaler vi denne artikkelen. Saken fortsatt under pluggen: 

Suksess i Nederland

Etter at Van Nistelrooy forlot United i 2006 var han innom Real Madrid, HSV og Malaga før han la skoene på hylla i 2012. Nå har nederlenderen blitt 47 år gammel og etter diverse trenerjobber i ulike roller fikk han i 2022 sin første managerjobb i PSV, klubben United i sin tid hentet ham fra.

Han ledet Eindhoven-klubben til seier i Johan Cruyff Shield, Nederlands svar på Community Shield, og den nederlandske cupen, men sa opp jobben med én kamp igjen av sesongen og forklarte det med mangel på støtte. 

PSV endte på 2. plass den sesongen, syv poeng bak seriemester Feyenoord, og siden har Van Nistelrooy vært arbeidsledig. 

Van Nistelrooy og Hake har skrevet under på hver sin toårskontrakt. Erik ten Hag sier han er strålende fornøyd med ansettelsen av sine to landsmenn. 

- De tar med seg massevis av erfaring, kunnskap og ny energi inn i støtteapparatet. Tiden var inne for å fornye trenerapparatet ettersom vi ønsker å bygge videre på det vi har oppnådd i løpet av de siste to årene og ønsker å ta det neste steget. 

United opplyser videre at Steve McClaren og Darren Fletcher fortsatt er med i Ten Hag sitt trenerteam. Det bekreftes også, som united.no meldte 4. juli, at Mitchell van der Gaag og Benni McCarthy er ferdige i sine roller og dermed forlater klubben. 

God venn av Ten Hag

Go Ahead Eagles bekreftet tidligere i dag at René Hake kom til å bli en del av United-apparatet, og noen timer senere har altså United bekreftet det samme.

Hake har flere års erfaring fra treneryrket, både som assistent og som manager. Forrige sesong ledet han Go Ahead Eagles til en 9. plass i Eredivisie, og klubben hadde ikke havnet høyere i toppdivisjonen siden sjuendeplassen i 1969/70-sesongen.

Han og Ten Hag jobbet sammen i FC Twente og kjenner hverandre godt. I artikkelen under kan du bli bedre kjent med Ten Hags nye assistent.

 

Powered by Labrador CMS