Erik ten Hag, 10. april 2024.

DEL TO AV TEN HAGS PRESSEKONFERANSE:

Tror at sommerkjøp av målscorer kan hjelpe United

Publisert Sist oppdatert

På del to av Erik ten Hags pressekonferanse før Bournemouth-kampen ble det en del snakk om Anthony Martial, spisser og mål.

– Jeg vet ikke (om vi kommer til å se ham igjen denne sesongen], han er fortsatt med det medisinske personellet. Han er ute på banen nå, men jeg vet ikke om han kommer til å bli tilgjengelig, nei.

En journalist lurte på om han følte seg «sviktet» av Martials manglende tilgjengelighet med tanke på Uniteds offensive problemer denne sesongen, og da ga Ten Hag uttrykk for at det ikke har vært så ille offensivt de siste månedene.

– Vi har scoret mange mål i det siste. Den første halvdelen av sesongen så scoret vi ikke så mange mål, men etter vinteren har vi forbedret oss mye på det området. Siden januar har vi scoret i hver eneste kamp [fra og med Boxing Day, red.anm.], og i de siste har vi scoret mer enn én gang i kampene våre.

Han vedgikk uansett at det hadde vært behov for Martial.

– Det er ikke tvil om at vi hadde regnet med ham. En trenger to spisser i de turneringene vi er i. En trenger flere alternativer, og en trenger dobbelt opp i alle posisjoner. I noen posisjoner har vi ikke hatt de alternativene denne sesongen, og det gjelder spissplassen, det gjelder venstrebackposisjonen, og det har en negativ påvirkning på resultatene.

Anthony Martial har gått glipp av store deler av 2023/24-sesongen.

– Forrige sesong hadde vi enda færre [alternativer på topp], og vi kom oss gjennom sesongen veldig godt. Planen var logisk nok å gå inn i denne sesongen med en ekstra spiss, noe vi fikk i Rasmus Højlund. 

En journalist lurte da på hvor viktig det vil være å få inn en målscorer denne sommeren. 

– Jeg tror det vil være til hjelp. Men i planen vi konstruerte [med Højlund inn i tillegg til de andre angriperne] skulle vi hatt nok mål i laget. En regner med mål fra «Rashy» – som scoret 30 mål forrige sesong – og en regner med mål fra Martial. Han spilte veldig godt i min første sesong., og i veldig viktige kamper hadde han stor påvirkning på prestasjonene våre. Så når en da også bringer inn en målscorer som Rasmus Højlund, så skulle det vært nok mål i laget.

Anthony Martial og Rasmus Højlund.
Powered by Labrador CMS