Gareth Southgate. England-manager.
Gareth Southgate. England-manager.

Tok Maguire i forsvar: – Det er en vits

Publisert Sist oppdatert

Harry Maguire var uheldig og satte ballen i eget mål i landskampen mot Skottland, en kamp som endte med en 3-1-seier til England.

Landslagssjef Gareth Southgate tok etter kampen et oppgjør mot den massive negativiteten rundt Maguire, som har bidratt til latterliggjøring fra supportere.

Southgate klargjorde på pressekonferansen at han ikke klandret den skotske fansen på noen måte.

– Jeg forstår det fra perspektivet til den skotske fansen. Jeg har absolutt ingen problemer med hva de gjorde. Det er en konsekvens av det som har vært en absurd behandling av ham i lang tid, for å være ærlig. Det er en vits. Jeg har aldri før opplevd at en spiller har blitt behandlet på den måten. Ikke av den skotske fansen, men av våre egne kommentatorer og eksperter, sa Southgate på pressekonferansen.

Maguire havnet på «Team of the Tournament» i både EM 2020 (spilt i 2021) og i VM 2022, så det er slik sett ikke så overraskende at Southgate tar ham i forsvar.

– Han har vært en nøkkelspiller for oss i det nest mest suksessfulle England-laget på mange tiår. Han har vært en veldig viktig del av det, sa Southgate, som også roste England-fansen for måten de støttet Maguire på.

Harry Maguire gratulerer Harry Kane med mål mot Skottland.
VANT LIKEVEL: Harry Maguire jubler med navnebror Kane etter at sistnevnte økte ledelsen igjen for England.

I et TV-intervju la Southgate til følgende:

– Reaksjonen i kveld er en konsekvens av idioter fra vår side, egentlig, som har skapt det miljøet.

Powered by Labrador CMS