Notiser:

To nye United-spillere klare for fotball-EM

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 15. oktober

To nye United-spillere klare for fotball-EM

Portugal med Bruno Fernandes og Diogo Dalot var allerede klar for fotball-EM, og etter søndagens kamper ble ytterligere to spillere klare for mesterskapet i Tyskland.

Skottland med Scott McTominay hadde spillefri, men kvalifiserte seg da Spania slo Norge, mens Tyrkia, med United-keeper Altay Baindir på benken, slo Latvia 4-0. Dermed er også de klare for fotball-EM 2024. 

Fredag 13. oktober

Hannibal og Tunisia gikk på stortap

Hannibal Mejbri spilte fra start for Tunisia i en privatlandskamp mot Sør-Korea fredag ettermiddag.

Det gikk ikke særlig bra for Hannibal & co, som til slutt tapte 4-0.

Hannibal spilte kampen fra start, men ble byttet ut i det 65. minutt på stillingen 2-0.

Torsdag 12. oktober

Højlund kan bli Europas gullgutt

Rasmus Højlund er én av 25 som er nominert til Golden Boy 2023, for sine prestasjoner mellom 20. november 2022 (starten av Qatar-VM) og 4. juni i år.

Den prestisjefylte prisen gjelder for spillere født etter 1. januar 2003, som spiller i en øverste divisjon i Europa.

Jude Bellingham (Real Madrid, tidligere Dortmund) og Jamal Musiala (Bayern München) er to av de Højlund kjemper med om prisen, og som må regnes som favoritter.

Sjenerøse United-fans donerte 1800 jakker

United-fansen har donert hele 1800 jakker til Manchester United Foundation som skal sørge for at jakkene går videre til vanskeligstilte innbyggere i Manchester. 

MU Foundations sjef, John Shiels, kom med oppfordringen til supporterne dagen før Uniteds kamp mot Brentford, og det var satt opp en rekke mottaksstasjoner rundt Old TRafford der fansen kunne donere jakker.

– Jeg er overveldet av omtanken og sjenerøsiteten som har blitt vist, sier Shiels. 

Jakkene vil nå bli distribuert videre til MU Foundations partnerskoler i Manchester og omegn i tillegg til veldedighetsorganisasjoner. Et betydelig antall jakker vil også bli donert til to veldedighetsorganisasjoner i Ukraina. 

Onsdag 11. oktober 

Lacey scoret mot Norge

Englands U17-landslag møtte Norge onsdag ettermiddag, og det endte med en 3-0-seier for England. 

Shea Lacey scoret Englands første mål, og hadde også forarbeidet til 2-0-målet. 

I skrivende stund er ikke innbytterinformasjonen bekreftet på FAs sider, men Harry Amass og Jayce Fitzgerald startet i alle fall på benken.

Sir Bobby Charlton fyller år

Sir Bobby Charlton fyller 86 år i dag. Klubblegenden har spilt 758 kamper for klubben. Det er nest flest bak Ryan Giggs. Han spilte i United fra 1956-1973 og signerte sin første profesjonelle kontrakt for klubben i oktober 1954. Debuten hans kom mot Charlton Athletic i 1956 og endte med en 4-2-seier. 

Charlton la opp 28. april 1973 og kan se tilbake på en innholdsrik United-karriere. Engelsmannen scoret 249 mål for klubben. Vi gratulerer med dagen til en av klubbens største legender. 

Tirsdag 10. oktober

EM til Storbritannia og Irland

Tirsdag ble det klart at Storbritannia og Irland kommer til å arrangere EM i fotball i 2028. Det ble klart da UEFA annonserte vertsnasjonene for både EM 2028 og 2032. 

I mesterskapet i Storbritannia og Irland er det fra tidligere bestemt at det vil være ti ulike kamparenaer, hvor Old Trafford ikke er på listen over stadioner til bruk i mesterskapet, noe som ble klart allerede i april.

Mesterskapet i 2032 vil bli spilt i Italia og Tyrkia.

Mandag 9. oktober

Ikke telefontid tirsdag & torsdag

Tirsdag 10. oktober og torsdag 12. oktober har ikke supporterklubben telefontid. Supporterklubben holder på med en del prosjekter og i den forbindelse diverse opplæring. 

Nå har vi samlet to dager med møter og opplæring til tirsdag og torsdag denne uken. Det vil si at telefoner til oss ikke blir besvart dessverre, men sende oss gjerne meldinger via Kontakt oss https://www.united.no/kontakt-oss 

Powered by Labrador CMS