old trafford

Old Trafford byttet ut mot Etihad

Publisert Sist oppdatert

EM 2028 kan arrangeres av Storbritannia og Irland. Til mesterskapet skrev de potensielle vertene en liste på 14 stadioner de ville bruke, men listen er nå kuttet ned til ti.

En av stadionene som ble kuttet ut er Drømmenes Teater. Manchester Citys Etihad er satt til å bli utnevnt til et vertssted, foran Old Trafford.

Det er forstått at Citys 53 400-seters Etihad Stadium blir sett på som mer moderne og kapasiteten skal økes til 60 000. Old Trafford har en større kapasitet på 74 300 seter, men blir sett på som behov for en oppgradering, med utbygging planlagt.

Det er også noe usikkerhet rundt tidspunktet for eventuell ombygging av Old Trafford etter en potensiell overtakelse av klubben.

Manchester United v West Ham United - Barclays Women's Super League
DRØMMENES TEATER: Old Trafford.

— Manchester United var glade for å stille Old Trafford frem som en potensiell vert for UEFA Euro 2028-kamper og stolte over den sterke saken vi la frem, sa klubben i en uttalelse.

— Men under oppfølgingsdiskusjoner med FA ble det klart at vi ikke var i stand til å gi den nødvendige sikkerheten rundt tilgjengeligheten til Old Trafford på grunn av potensiell ombygging av stadion. Som et resultat har vi blitt enige om å trekke oss fra kortlisten over potensielle verter.

— Vi er forpliktet til å opprettholde Old Traffords status som den største og mest ikoniske klubbens fotballbane i England og ser frem til fremtidige muligheter til å være vertskap for internasjonale kamper og store begivenheter på Drømmenes Teater.

— Alle i Manchester United ønsker FA lykke til med budet om å arrangere turneringen i 2028.

De ti stadionene på listen er:

1. Wembley Stadium i London

2.  Tottenham Hotspur Stadium i London

3. Etihad Stadium i Manchester

4. Bramley Moore Dock i Liverpool

5. St James Park i Newcastle

6. Villa Park i Birmingham

7. Casement Park i Belfast

8. Principality Stadium i Cardiff

9. Hampden Park i Glasgow

10. Aviva Stadium i Dublin

Finalen vil spilles på Wembley Stadium hvis Storbritannia og Irland arrangerer mesterskapet.

Powered by Labrador CMS