Bruno Fernandes jubler vilt etter scoringen sin.

Ten Hag ut mot Bruno-kritikerne

Publisert Sist oppdatert

2 x 0-3. På hjemmebane.

Det var et såret United som møtte Fulham lørdag, og derfor var det ville gledesscener da Bruno Fernandes scoret kampens eneste mål noen sekunder etter at stadionuret hadde passert 90.

– Dette er en god følelse, sa Erik ten Hag til MUTV etter kampen.

– Prestasjonen var solid, og seieren ble massiv for oss. Vi viste også god lagånd. Vi fremstod sterke. Vi kjempet for hverandre, og det var solid i hele kampen. Jeg synes at vi dominerte oppgjøret ganske bra.

– Jeg synes også at presspillet satt ganske bra, og det er ikke lett mot en så god motstander som Fulham, og så blir det fantastisk å score i sluttsekundene.

– Så vi tar dette med oss. Det var også det jeg sa til spillerne etterpå, at vi må ta med holdningene vi viste i denne kampen til alle kamper. Det finnes ingen enkle kamper.

Se høydepunktene fra kampen her:

I en prat med blant annet Rio Ferdinand og rettighetshaverne var han klar mot de som har kritisert Bruno Fernandes. 

Roy Keane er blant dem som har ment at portugiseren burde strippes for kapteinsbindet, og hver gang United har spilt dårlig i det siste har klagingen til Bruno blitt et samtaletema.

– Jeg forstår det ikke (kritikerne), begynte Ten Hag.

– Alle gjør jo feil. Ingen er perfekte, men han gjør så mye veldig bra. Han står foran som kaptein. Se på arbeidet han legger ned i dag, presspillet og til slutt ble det også et mål. Han er ekstremt viktig for oss.

På pressekonferansen etterpå utbroderte han litt mer. 

– Han gir oss alltid energi. Måten han presser på, kontrapresset, gjenvinningene. Han er foregangseksempelet i laget, han tar ansvar hele tiden, på begge sider av banen. Han gjør det ved å score mål, ja, men også ved alltid ønske ballen, alltid se etter sjanser, så ja, jeg er fornøyd med kapteinen min.

Skadene ødelegger

Ferdinand fikk så klart nok svar da han lurte på når vi ville se det laget som Ten Hag ønsker å ha utpå banen.

– Med all respekt - så vi ikke det forrige sesong?

– Jo, men denne sesongen?

– Alle forstår hvorfor. Det er på grunn av alle skadene. Vi må gjøre bytter hver eneste gang, endringer og da er ikke relasjonene på plass. Det er tilfellet nå, og da må man også være mer pragmatisk.

– Jeg har imidlertid alltid sagt at det ikke er en unnskyldning. Vi må vinne kamper selv om vi også mangler spillere. Vi har jo fortsatt kvalitet i laget, som vi så i denne kampen. Det er gode spillere, men de må få spille flere kamper sammen. Da får man på plass relasjonene, og da vil vi også spille bedre. 

– Jeg er sikker på at vi kan klatre på tabellen, og får vi flere spillere tilbake er mulighetene enda større. 

– Vi må skape enda mer, men roen med ball var et steg i riktig retning i denne kampen.

Maguire spiller for fast plass

Ten Hag var enig i at Harry Maguire var god.

– Han var ikke bare bra på defensiven. Han var også veldig bra med ball, med pasningene fremover i banen og gjennom motstandernes ledd så ja, jeg er helt enig i at det var en veldig god prestasjon. 

– Jeg har alltid sagt at han har dette i seg, men forrige sesong så hadde vi veldig solide konstellasjoner på stopperplass. Da var det ikke så lett å komme til, selv om han gjorde det ok hver gang han fikk sjansen. Nå er han inne, og jeg har sagt til ham: Gjør du det bra så blir du på laget.

På den offisielle pressekonferansen fortsatte han med rosen.

– Han spilte en enorm kamp. Han viste lederskap, sa manageren.

Så er spørsmålet - kan dette bli vendepunket?

– Du må se på dette fra kamp til kamp. Vi har ikke vært fornøyd med standardene våre denne uka. Det ble bedre i denne kampen, men dette er noe vi må levere på i hver kamp. Det vet alle også, men det må vises i hver kamp. Det handler om holdninger og vilje, og går vi til kamper med det på plass så har vi en veldig god sjanse til å både prestere og få resultater, men det fundamentet må alltid være der, sa Ten Hag.

Powered by Labrador CMS