Ten Hag svarte på Højlund-bytte, pengebruk og om det er krise i klubben

Publisert

Erik ten Hag møtte pressen etter 3-1-tapet mot Brighton. Her forklarer han blant annet hvorfor han byttet ut Rasmus Højlund, hvor bekymret han er for resultatene så langt i sesongen og om det er krisetendenser i klubben.

Højlund-bytte

Højlund spilte 64 minutter i hjemmedebuten sin. På den tiden rakk han og få en scoring annullert, samt å være et uromoment for Brighton-forsvaret.

Likevel ble han byttet ut. Og det til publikums store fortvilelse. På pressekonferansen etter kampen svarer Ten Hag på hvorfor han ble byttet ut og hva han synes om at fansen buet.

– Jeg synes det var positivt. Han fikk en veldig god velkomst av fansen også. Så at de gir det signalet når han blir byttet ut vil gi Rasmus positiv energi, sier nederlenderen før han begrunner byttet. 

– Alle vet at han kom inn med en liten skade, vi har tatt steg for steg i løpet av de siste tre-fire ukene. Han er ikke klar for en hel kamp og vi har mange kamper å spille på kort varsel, så vi må bygge opp kondisjonen. 

MARTIAL: Franskmannen kom inn for å avlaste Højlund, men klarte ikke å sette sitt preg på kampen mot Brighton.

LES OGSÅ: Spillerbørsen - «Hvem er du, og hva har du gjort med Martinez?»

På spørsmål om han tror at noe av buingen var rettet mot erstatteren til Højlund, nemlig Anthony Martial svarer han følgende.

– Jeg tror det var fordi Højlund gikk av, men jeg vil ikke diskutere dette, for jeg vet ikke. Men jeg vet at Martial, hver gang han spilte i fjor, påvirket laget på en positiv måte. Vi tapte nesten ingen kamper med han på banen. Så hvis det er tilfelle, forstår jeg det virkelig ikke.

Er det krise?

Krise er et sterkt ord, men journalistene som var til stede på pressekonferansen spurte likevel om det var riktig å bruke ordet krise for å beskrive situasjonen til United.

– Nei, men vi må være veldig skuffet og irritert over oss selv, på grunna v dette. For i United kreves det at vi leverer resultater.

Videre la han til at hvis United skulle snu dette, er nøkkelen å holde seg til planen, holde sammen som spillergruppe og ikke minst holde seg til reglene og prinsippene klubben har.

LES OGSÅ:– Vi må holde oss til planen for å snu dette

IKKE KRISE: Ten Hag vil ikke bruke ordet «krise» for å beskrive Uniteds sesongstart.

Resultater og pengebruk

Tre tap på fem kamper i serien taler for seg selv og er slettes ikke munter lesing for United-fansen. Ten Hag innrømmer at han plages av de dårlige resultatene.

– Det er definitivt noe som plager meg, men jeg må også se på prestasjonene våre og på måten vi spiller på. Nå handler det om å vise karakter og vise hvor sterk vi er. Nå trenger vi ledere i laget. I kampene mot Arsenal, Nottingham Forest og i dag viste vi at vi kan spille veldig bra og skape mange sjanser, men det er også steder vi må forbedre oss, det er det absolutt.

Ten Hag fikk også spørsmål om pengebruken til United, målt opp mot for eksempel dagens motstander Brighton.

– Jeg tror alle lag bruker mye penger, svarte United-manageren før han ble avbrutt med at startelleveren til Brighton koster vesentlig mindre enn Uniteds.

– Jeg tror også Brighton har brukt penger, som alle har gjort. Når vi kommer vi kommer på banen for å hente spillere stiger også prisen. Det er sannheten.

På onsdag får United en mulighet til å snu den dårlige trenden. Da venter Bayern München i Tyskland. Kampstart er klokken 21.00.

LES OGSÅ: Slik var kampen - Sjansesløseri i hjemmekollaps for United

Powered by Labrador CMS