Erik ten Hag på pressekonferanse, 20.10.2023.

Ten Hag kom med oppdateringer om Shaw, Wan-Bissaka og Mainoo

Publisert Sist oppdatert

På del to av pressekonferansen før Sheffield United-kampen ble Erik ten Hag spurt om statusen rundt førstevalgene på Uniteds to backplasser, nemlig Aaron Wan-Bissaka og Luke Shaw. 

– De nærmer seg selvsagt et comeback, men når det gjelder Luke Shaw så forventer jeg ham ikke tilbake i denne blokken med kamper, svarte Ten Hag. 

Det naturlige er da kanskje å tolke dette som at han ikke kommer tilbake på banen før neste landslagsperiode (som foregår i midten av november).

Nederlenderen hadde mer positive nyheter om Wan-Bissaka. 

– Når det gjelder Aaron Wan-Bissaka, så tror jeg ikke han er altfor langt unna å kunne trene med laget, og da komme tilbake på banen. 

UTE MED SKADE: Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka.

Han hadde også positive nyheter om Kobbie Mainoo. 

– Han er i nærheten. Han trener allerede med oss. Han vil ikke [spille] denne helga, tror jeg, men neste uke tror jeg han vil få noen minutter i laget, og da kan han få litt kamptrening. Han blir bedre, og er klar til å komme seg inn i kamptropper igjen.

Når det gjelder Casemiros skade, så gikk han ut med en skade i den første kampen mot Venezuela, men spilte likevel i Uruguay-kampen. Ten Hag ble spurt om han var misfornøyd med at Casemiro spilte mot Uruguay. 

– En kan ikke være det. Reglene er slik. Han spiller for en nasjon, og han spiller for oss. Og vi kan alle forstå at Casemiro er en soldat, og han gjør seg tilgjengelig for alle kamper, så han vil alltid gjøre sitt beste for sin nasjon og for Manchester United.

Ten Hag la til at Uruguay-kampen var en viktig kamp for Brasil. 

– Men ja, jeg er sikker på at den kampen ikke hjalp ham. Men det er en liten skade, og han vil returnere neste uke. Det vil være leget da, og da er han klar for vår neste ligakamp, det er jeg helt sikker på.

Casemiro i aksjon for Brasil mot Venezuela.
UTE MOT SHEFFIELD UNITED: Casemiro.

Erik ten Hag er ikke kjent for å skylde på skader når ting går galt, men ble spurt av en av journalistene om hva konsekvensene av skadeproblemene er.

– Hvis en ikke kan bruke de samme spillerne, så kan en ikke få på plass rutinene. Noen rutiner falt bort de siste ukene, og ja, det hadde en dårlig effekt på resultatene. Som du sa, så bruker jeg det aldri som en unnskyldning, for vi har fortsatt en god stall, og vi må fortsatt vinne. Vi har fortsatt våre prinsipper, regler og vår måte å spille på.

– Spillerne skal vite hva de må gjøre, men selvsagt i samarbeidet blir det noen ganger slik med ulike kombinasjoner som ikke har spilt så ofte sammen at en nøler. Slike detaljer kan motstanderne tjene på. Som jeg sa, og som du [reporteren som stilte spørsmålet] sa, så kan en aldri bruke det som en unnskyldning.

Powered by Labrador CMS