NOTISER: 

Tap i Greenwoods siste (?) kamp

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 26. mai

Tap i Greenwoods siste (?) kamp 

Mason Greenwood gikk målløs av banen da Getafe raknet og avsluttet La Liga-sesongen med et 1-2-tap mot Mallorca.

Getafe tok ledelsen etter 48 minutters spill, men Mallorca utlignet i kampens siste ordinære minutt og fullbyrdet snuoperasjonen tre minutter på overtid.  Greenwood, som har vært på lån i spanske Getafe denne sesongen, avslutter oppholdet - i hvert fall for denne gang - med ti scoringer og seks målgivende pasninger på totalt 36 kamper. 

Manchester United skal være åpne for å selge Greenwood i sommer, og selv om Getafe skal ønske å beholde ham, er det stor interesse for 22-åringen. Klubber som Atlético Madrid, Juventus og Napoli skal alle være interesserte i Greenwood. 

25 år siden The Treble

På denne dagen for 25 år siden fullførte Manchester United sin historiske Treble. 26. mai 1999 vil alltid være en av de største dagene i Uniteds historie: Dagen da United på sensasjonelt vis snudde kampen og slo Bayern München.

Den kvelden i Barcelona så alt ut til å gå galt for United, som allerede har vunnet Premier League og FA-cupen. United lå under 0-1 takket være et Marco Basler-frispark og de røde djevlene spilte ikke spesielt bra.

Men på overtid dukket Teddy Sheringham opp med utligningen, før Clive Tyldesley kom med ordene som har blitt udødeliggjort: 

«And Solskjaer has won it!»

BARCELONA, SPAIN - MAY 26: Match goalscorers Teddy Sheringham and Ole Gunnar Solskjaer of Manchester United celebrate with a treble salute after the UEFA Champions League Final between Bayern Munich v Manchester United at the Nou camp Stadium on 26 May, 1999 in Barcelona, Spain. Bayern Munich 1 Manchester United 2. (Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images)

Fredag 24. mai

Huddlestone forlater United

Tom Huddlestone har de siste to årene hatt en spillende trenerrolle i United-akademiet, en rolle Paul McShane hadde før ham. 

Nå bekrefter Huddlestone på Instagram at han forlater United.

I tillegg til det å takke klubben, spillere og trenere, så kommer han også med en sterk anbefaling til spillere som vurderer å bli trenere om å ta på seg en slik rolle på slutten av spillerkarrieren.

King Eric fyller år

Få spillere i moderne tid har hatt like stor innflytelse på United som Eric Cantona, med både hans kvaliteter, lederegenskaper, spillestil og personlighet.

I dag fredag 24. mai fyller franskmannen 58 år - vi gratulerer med dagen!

Torsdag 23. mai

Lopetegui bekreftet som Moyes-erstatter

At 57 år gamle Julen Lopetegui skulle bli ny hovedtrener i West Ham har vært en ganske dårlig bevart hemmelighet, og nå har West Ham bekreftet det spanjolen som David Moyes' erstatter.

I tillegg til Wolves og Sevilla, så har Lopetegui vært trener for blant andre Porto og Real Madrid, mens han også har vært landslagssjef for Spania både på A-landslagsnivå og for flere aldersbestemte landslag.

United har møtt Lopetegui ved tre anledninger: et 1-2-tap på nøytral grunn i Europa League-semifinalen i 2019/20-sesongen, og to United-seiere mot Lopeteguis Wolverhampton i 2022/23-sesongen.

Ny legendekamp på Old Trafford

Innimellom spiller tidligere United-spillere oppvisningskamper både på Old Trafford og andre stadionanlegg – de siste årene har Uniteds «legendelag» møtt både Liverpool og Bayern München – og nå har klubben i en pressemelding bekreftet at det blir legendekamp på Old Trafford lørdag 7. september.

Motstander i den kampen blir et Celtic-legendelag.

Bryan Robson vil igjen være manager for Uniteds legendelag, mens Paul Lambert kommer til å lede Celtic.

Alle inntekene fra kampen (som var på 1,2 millioner pund i forbindelse med legendekampen mot Liverpool i mai 2022) vil gå til Manchester United Foundations arbeid med unge mennesker i og utenfor Stor-Manchester. Klubbens billettsalg til kampen er i gang.

Onsdag 22. mai

Wheatley scoret for U18-landslaget

Onsdag kveld spilte Englands U18-landslag en vennskapskamp mot Nord-Irland på St. George's Park, og to United-spillere var i aksjon. 

England vant 4-2, og Ethan Wheatley scoret Englands tredje mål. Noen minutter etter målet så bommet han på et straffespark. Wheatley skal ha blitt byttet ut i det 55. minutt av kampen.

Elyh Harrison spilte hele kampen for England, og fotballforbundets kampreferat trekker frem en god redning han skal ha hatt tidlig i førsteomgangen.

Scott McTominay tatt ut i bruttotroppen

Midtbanespilleren, er ikke overraskende, tatt ut i Skottlands bruttotropp til EM. 27-åringen har spilt en nøkkelrolle for det skotske landslaget og kommer etter alt og dømme til å spille en viktig rolle også i sommerens mesterskap. 

McTominay leverte imponerende syv mål og tre målgivende i EM-kvalifiseringen. Han har spilt totalt 49 kamper med flagget på brystet. 

EM går av stabelen 14. juni. 

George Best ville blitt 78 år i dag

22. mai 1946 kom George Best til jorden. Fra 1963-1973 spilte for Manchester United. I løpet av den tiden ble han et ikon. Han spilte 466 kamper og scoret 178 mål for klubben. Han ble ligamester to ganger. Likevel er han kanskje mest kjent for sine legendariske sitater som: 

«Jeg brukte opp mye penger på piker, vin og sang. Resten bare ødslet jeg bort» og «Hvis jeg måtte velge mellom å drible meg forbi fire mann for så å score fra 30 meter mot Liverpool eller date Miss World hadde det vært et vanskelig valg. Heldigvis gjorde jeg begge deler. »

Best døde i november 2005.

Mandag 20. mai

Martínez & Garnacho med i Argentina-troppen

Lisandro Martinez og Alejandro Garnacho er tatt ut i den seneste Argentina-troppen. Ecuador og Guatamala venter i to treningskamper før Copa America sparkes i gang 21. juni. Troppen teller foreløpig 29 stykker, men tre spillere må fjernes fra troppen før turneringen sparkes i gang. 

Treningskampene spilles henholdsvis 10. og 14. juni. 

KLAR FOR LANDSLAGSOPPDRAG: Alejandro Garnacho & Lisandro Martínez

The Athletic: Ratcliffe skal på FA-cupfinalen

Ifølge The Athletic kommer Sir Jim Ratcliffe til å være på plass på Wembley når Manchester United og Manchester City møtes i FA-cupfinalen kommende lørdag. 

Hvilke andre styremedlemmer som tar turen til Wembley for å se finalen er ikke kjent, men det er all grunn til å tro at både Sir Dave Brailsford og Jason Wilcox kommer til å være der. 

Ratcliffe var på plass da United slo Coventry City i semifinalen på Wembley, og var også på plass i 0-1-tapet mot Arsenal på Old Trafford. 

Lørdagens FA-cupfinale sparkes i gang klokken 16.00 - og er Uniteds siste sjanse til å vinne et trofé og kvalifisere seg til neste sesongs Europa League. 

Garnacho vant BBC-pris

Alejandro Garnacho vartet opp med et av sesongens beste øyeblikk da han på Goodison Park mot Everton i november i fjor scoret med et spektakulært brassespark. 

Nå som sesongen er over starter prisutdelingen, og søndag kåret BBC-programmet Match of the Day Garnacho-brassen til sesongens mål. Den offisielle sesongens mål-kåringen til Premier League er ennå ikke gjennomført, men vinnermålet i den kåringen blir trolig annonsert i løpet av denne uken. 

Det er liten tvil om at Garnacho stiller ekstremt sterkt også i den konkurransen. 

Sist gang en Manchester United-spiller vant sesongens mål-prisen var i 2012/13-sesongen. Da var det Robin van Persies vanvittige volley mot Aston Villa som gikk til topps. To år tidligere vant Wayne Rooney prisen for sitt brassespark i derbyet mot Manchester City. 

United-unggutter klare for U17-EM

To Manchester United-unggutter har blitt tatt ut i Englands U17-tropp til sommerens U17-EM. Harry Amass og Jack Fletcher har begge blitt tatt ut i troppen på 21 spillere. 

De to United-ungguttene skal i aksjon allerede tirsdag da England møter Frankrike. Senere venter kamper mot Portugal og Spania 

Powered by Labrador CMS