NOTISER:

Skadet - ute i flere måneder

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 19. mai

Galton skadet - mister oppkjøringen

Leah Galton pådro seg en skade i FA-cupfinalen mot Tottenham på Wembley. Marc Skinner bekrefter på klubbens hjemmesider at kantspilleren er ute med en ankelskade som holder henne ute i noen måneder. 

29-åringen vil med det sannsynligvis gå glipp av sesongoppkjøringen til neste sesong, og håpet er at hun vil være tilbake og klar for spill i starten av sesongen.

Torsdag 16. mai

Pawson dømmer siste serierunde

Torsdag formiddag kom dommeroppsettet til den siste serierunden i Premier League, og det er Craig Pawson som har fått oppdraget med å dømme Manchester Uniteds bortekamp mot Brighton.

Han får med seg Marc Perry og Steve Meredith på linjene med hvert sitt flagg, mens Oliver Langford er fjerdedommer. Darren England er kampens videodommer, med Neil Davies som assistent.

Pawson har dømt United bare én gang tidligere denne sesongen, og det endte med en 3-2-seier hjemme mot Aston Villa på Boxing Day.

To ganger tidligere har Pawson dømt kamper mellom Brighton og Manchester United. Den første gangen var under Mourinho da Brighton vant 1-0 hjemme mot United, og den andre var i 0-0-kampen i fjorårets FA-cupsemifinale der United til slutt vant etter straffekonkurranse.

Onsdag 15. mai

Wolves vil ha bort VAR – Premier League-klubbene skal stemme over det i juni

David Ornstein skriver i The Athletic at Wolverhampton Wanderers formelt har foreslått å droppe VAR i Premier League fra og med neste sesong.

Dette betyr at det vil bli en avstemming når de 20 Premier League-klubbene har sin årlige samling 6. juni, en samling som skal finne sted i Harrogate. Hvis forslaget skal gå gjennom, så må minst 14 av 20 Premier League-klubber stemme for forslaget. 

– Etter fem sesonger med VAR i Premier League er det på tide med en konstruktiv og kritisk debatt om ordningens fremtid. Vårt ståsted er at prisen vi betaler for en liten økning i treffsikkerhet er i strid med spillets ånd, og at vi derfor bør fjerne det fra og med 2024/25-sesongen, skriver Wolves i en uttalelse.

Videodømming har vært i bruk i Premier League siden 2019.

Tirsdag 14. mai

30 år siden den første dobbelen

14. mai 1994: Manchester United skulle møte Chelsea på Wembley i FA-cupfinalen, og det handlet om mer enn bare FA-cuptroféet.

Det var nemlig også en mulighet for United til å vinne «The Double» for aller første gang.

United hadde nemlig vunnet ligaen for niende gang (og for andre år på rad), men hadde aldri kombinert noen av de ligatitlene med å vinne FA-cupen. Den eneste ligamestersesongen hvor de hadde vært i FA-cupfinalen var i 1956/57, men da ble det tap mot Aston Villa på Wembley. 

Mot Chelsea ble det derimot ikke noe tap. 

Det var målløst lenge, men så fikk United to straffespark på få minutter, og Eric Cantona satte begge enkelt i mål.

Like etter Cantonas andre straffespark økte Mark Hughes ledelsen til 3-0, før Brian McClair satte inn Uniteds fjerde mål på overtid. Dobbelen var et faktum. 

Senere har United vunnet både ligaen og FA-cupen også i 1995/96 og i 1998/99 – men i sistnevnte sesong som kjent som en del av trippelen.

Managerskifte i Hibs

Nick Montgomery har fått sparken som Hibernian-manager, bekrefter klubben.

Uniteds Will Fish er utlånt til klubben, og har vært fast på laget hele sesongen, før han har gått glipp av de siste kampene på grunn av en skade. 

Fish er ventet å forlate United gratis denne sommeren, og en permanent overgang til Hibs har fremstått som en sannsynlig løsning. 

Så får tiden vise om Montgomerys avgang får konsekvenser for Fish.

Mandag 13. mai

Varane vant pris

- Jeg er utrolig stolt over å ha fått tildelt UNFP´s Le Joueur Citoyen award for denne sesongen, skriver Raphaël Varane på sin Instagram-konto mandag kveld.

Videre skriver franskmannen at han er opptatt av å inspirere den neste generasjonen både på og av banen. 

Varane er kåret til "årets borger" blant fotballspillerne i Frankrike. Prisen får han etter å ha donert 20 % av lønnen sin hver måned til utdanning for barn i hjemlandet hans, Zimbabwe. Han har også tilbudt gratis fotballkurs.  

Et godt forbilde både på og utenfor banen. Gratulerer Raphaël. 

Powered by Labrador CMS