Omar Berrada satt inn i et bilde med fronten av Old Trafford.

– Suksess handler om struktur og strategi, ikke flaks

Publisert Sist oppdatert

Manchester City-topp Omar Berrada ble for én uke siden bekreftet som Uniteds nye toppsjef, selv om han nok først starter offisielt i jobben nærmere sommeren.

Søndag kom Financial Times med et intervju gjort med den nye toppsjefen, selv om de understreker at intervjuet ble gjort i november på Etihad, da Berrada nok fortsatt kun hadde City i tankene sine.

Det skal også sies at til å være et intervju er det ganske så få direkte sitater, men det betyr likevel ikke at det er uinteressant. Berrada toucher i alle fall innom en del sentrale elementer ved klubbdrift.

– Suksess på banen kommer som et resultat av å få på plass de rette prinsippene og den rette strategien, sier Berrada i intervjuet, da han blir spurt om Citys Treble-triumf forrige sesong.

– Jobben vår er å sikre at vi får på plass en struktur – et økosystem for alt vi driver med, og å gjøre det så stabilt som mulig slik at de dårlige periodene blir så korte som overhodet mulig.

Berrada skal i intervjuet også ha understreket behovet for en klar fotballidentitet som også er støttet av en Sportsdirektør. 

Det er nok som søt musikk i ørene for mange United-supportere, all den tid United de siste årene ikke har hatt en sportsdirektør, men kun John Murtough i en litt annerledes fotballdirektør-rolle.

Sportsdirektøren må evne å forstå både klubbens stil, og å tenke mange år fremover, mener Berrada.

Den franskfødte marokkaneren skal i intervjuet også ha advart sterkt mot å overbetale for spillere og til agenter, at hvis man gjør det så går det fort feil vei - slik United dessverre kanskje er det fremste eksemplet på i fotballverdenen de siste årene, selv om dette siste ikke var Berradas ord. 

Han skal imidlertid ha vært sentral da Manchester City for noen år siden ga seg i Harry Maguire-jakten, slik at han i stedet endte i United for 80 millioner. Nå sier han dette:

– Hvis man har et solid argument for hvorfor du tilbyr det du gjør, både lønn og agenthonorar, så vil de kanskje ikke være enige i de argumentene, men de vil akseptere dem.

– Med en gang man betaler for mye så taper man imidlertid diskusjonen, og da kommer man med en gang i en vanskelig situasjon hvis man til nestemann prøver seg med: «Jeg kan bare tilby deg dette», siteres han på.

Les hele intervjuet hos Financial Times her.

Powered by Labrador CMS