GUARDIOLA-STIKK ETTER ANSETTELSEN:

– Da må han få oppkalt en tribune etter seg

Publisert Sist oppdatert

Forrige helg kom nyheten om at United henter Omar Berrada fra City, til å bli klubbens nye toppsjef.

På en pressekonferanse med Pep Guardiola torsdag måtte City-manageren svare på spørsmål om ansettelsen.

– Personlig ønsker jeg ham alt det beste og lykke til. Han har vært en viktig person for organisasjonen, Ferrans (Sorriano) høyre hånd, sier Guardiola.

– Men han bestemte selv å dra og klubben vil nå bevege seg videre. Klubben vil finne den rette måten og den riktige personen eller personene for å bevege seg fremover og gjøre hva han har gjort, fortsetter han.

City-manageren forteller at klubben alltid ønsker å beholde sine beste folk, men at de ikke kunne gjøre noe når Berrada først hadde bestemt seg.

– Hans kunnskaper går til United, sånn er det. Vi lærte mye fra Omar, men han har lært mye fra klubben og nå går han til United.

SER FREMOVER: Guardiola er tydelig på at Berrada har vært en viktig mann i City, men erkjenner at klubben nå må se seg om etter en erstatter.

Guardiola er imidlertid usikker på hvordan og hvor raskt ting vil løse seg i United med Berrada som toppsjef.

– Kevin De Bruyne er fortsatt i Manchester City, Erling Haaland vil spille her, så til syvende og sist er det ikke så enkelt som det. 

– Kanskje United tror at alt vil endre seg med denne personen? Gratulerer. Jeg vet ikke om det vil skje. Han er en nydelig person, en utrolig karakter og er utrolig profesjonell. I går så jeg ham, vi klemte og jeg ønsket ham alt det beste, fordi han er en fantastisk person.

– Men jeg vet ikke om alt bare vil bli fikset og løser seg. Hvis det skjer, herregud, da må de oppkalle en tribune etter Berrada i fremtiden.

På pressekonferansen viste Guardiola også forståelse for at det kan oppstå overganger mellom United og City, også i kjølvannet av Berradas overgang.

– Hvorfor ikke? Hvis en person er misfornøyd her og ønsker å gå til United, og det er en avtale med riktig pris, så hvorfor ikke? Ikke noe problem.

– Hvis Omar ikke er fornøyd her og ønsker å gå dit, så må han gjøre det. Hva kan vi gjøre med det? Det er ikke noe galt med det. 

Powered by Labrador CMS